Νομοσχέδιο για το δραστικό περιορισμό των δυνατοτήτων παρέμβασης των υπεράκτιων (offshore) εταιρειών στην οικονομία, και δη στον τραπεζικό τομέα, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και άλλους στρατηγικούς τομείς, προωθεί η κυβέρνηση της Βουλγαρίας.

Όπως γνωστοποίησε, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό TV7, ο πρόεδρος της μόνιμης κοινοβουλευτικής επιτροπής Προϋπολογισμού και Οικονομικών της Βουλγαρίας Γιορντάν Τσόνεφ, το σχέδιο νόμου έχει καταρτιστεί ήδη και μεταξύ άλλων προβλέπει την φορολόγηση των υπεράκτιων εταιρειών με ειδικό τέλος σε όλες τις συναλλαγές τους, ώστε να περιορισθεί η διαρροή κεφαλαίων προς φορολογικούς παραδείσους, που απομυζά την εθνική οικονομία.

Ο κ. Τσόνεφ έφερε ως παράδειγμα την Κύπρο που, όπως είπε, πριν από μερικά χρόνια εμφανιζόταν ως ο μεγαλύτερος επενδυτής στη Βουλγαρία, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει διασταυρωθεί ποιες από τις κυπριακές εταιρείες που πραγματοποίησαν τις επενδύσεις, ανήκαν σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα από τη Βουλγαρία, τα οποία προηγουμένως είχαν μεταφέρει στο εξωτερικό τα αφορολόγητα κέρδη άλλα και “βρώμικο χρήμα” από παράνομες δραστηριότητες.

Facebook Comments