Τιμή – στόχο στα 16,6 ευρώ από 14,7 δίνει η Deutsche Bank για τη μετοχή της Τιτάν, καθώς πλέον εκλείπει ο συναλλαγματικός κίνδυνος για την εταιρεία, λόγω της καλύτερης εικόνας της οικονομίας στις αγορές στις οποίες απευθύνεται και κυρίως στην Ελλάδα, όπου έχουν σταματήσει πια οι συζητήσεις για ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από τη ζώνη του ευρώ.

Οι βασικοί κίνδυνοι για την Τιτάν συνδέονται κατά κύριο λόγο με τους ρυθμούς ανάκαμψης ή οικονομικής επιδείνωσης των χωρών που αποτελούν τις βασικές αγορές για την εταιρεία (Ελλάδα, Αίγυπτο, Αμερική), καθώς και την πολιτική αστάθεια σε Αίγυπτο και Ελλάδα.

Το γεγονός ότι η Τιτάν δραστηριοποιείται σε περιορισμένη γεωγραφική ακτίνα, την καθιστά ιδιαίτερα ευαίσθητη στις αλλαγές επενδυτικού κλίματος που συντελούνται στις δύο μεσογειακές χώρες, που αποτελούν περίπου το ήμισυ στα κέρδη Ebitda της εταιρείας. Αν και η εταιρεία επεκτάθηκε και στη Βόρεια Αμερική (απ΄ όπου θα προέρχεται το έν τέταρτο του Ebitda μέχρι το 2014), οι πολιτικοί κίνδυνοι, σε συνδυασμό με την υψηλή αποτίμηση υπερτερούν των πλεονεκτημάτων, αναφέρει σε ανάλυσή της η Deutsche Bank.

Όπως σημειώνει η Deutsche Bank, η Τιτάν είναι η πιο ακριβή τσιμεντοβιομηχανία στην Ευρώπη διαπραγματεύεται 9,5 φορές τα εκτιμώμενα Ebitda toy 2014, την ώρα που ο κλάδος διαπραγματεύεται αντιστοίχως κατά μέσον όρο στο 6,8. Γι αυτό και επιμένει, όπως αναφέρει στην ανάλυση, στη σύσταση hold.

Αναλυτικά, ο οίκος αναμένει πτώση 0,4% στις πωλήσεις γ τριμήνου σε ετήσια βάση, στα 298 εκατ. ευρώ με 5,6% αρνητική επίδραση των συναλλαγματικών ισοτιμιών (κυρίως την αιγυπτιακή λίρα και το αμερικανικό δολάριο), συμψηφίζοντας το ρυθμό ανάπτυξης 5,2%, που θα προκύψει κυρίως από τις εξαγωγές. Αυτό πιθανότατα μεταφράζεται σε αύξηση 10% του Ebitda, με μεγάλο περιθώριο επέκτασης στη Βόρεια Αμερική και μικρό περιθώριο βελτίωσης στην Ελλάδα, που θα συμψηφιστεί με τη μείωση του Ebitda στη ΝΑ Ευρώπη και την Αίγυπτο.

Facebook Comments