Σε θετικό έδαφος έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές, «μαζεύοντας» τις απώλειες που κατέγραφαν στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης, καθώς υπήρξε συμφωνία για την αύξηση του ανώτατου ορίου του χρέους και το τέλος του shutdown, “έκλεισε”.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης European FTSEurofirst 300 έκλεισε με άνοδο 0,14%, ο FTSE 100 του Λονδίνου ενισχύθηκε 0,34%, ο CAC 40  υποχώρησε 0,29%, ο DAX έκλεισε με άνοδο 0,47%, ο IBEX 35 στη Μαδρίτη σημείωσε κέρδη 0,75% και ο δείκτης FTSE MIB στο Μιλάνο έκλεισε στο +1,48%.

Στα ευρωπαϊκά νέα στο Ηνωμένο Βασίλειο ο δείκτης κλειδί της ανεργίας – που επηρεάζει την πολιτική των επιτοκίων της Bank of England – έμεινε σταθερός για τρίτο μήνα τον Αύγουστο, με τους αιτούντες όμως επίδομα ανεργίας να σημειώνουν πτώση πέραν του αναμενόμενο για τον προηγούμενο μήνα.

Οι πιέσεις του πληθωρισμού στην ευρωζώνη συνεχίζουν να υποχωρούν με τα στοιχεία να δείχνουν ότι πληθωρισμός των τιμών καταναλωτή για τις 17 χώρες του ευρώ σημείωσε πτώση στο 1,1% σε σχέση με τον Σεπτέμβρη πέρσι, στο χαμηλότερο επίπεδό του από τον Φεβρουάριο του 2010, όπως αναφέρει η Eurostat.

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη σημείωσαν άνοδο 5,4% για τον Σεπτέμβριο, ανακάμπτοντας  με εντυπωσιακή αύξηση της ζήτησης από την Ελλάδα και την Ισπανία.

Η ιταλική κυβέρνηση κατέθεσε τον προϋπολογισμό του 2014 που μείωσε το φορολογικό συντελεστή της εργασίας. Μετά την απόσυρση των σχεδίων για “ψαλίδι” στις παροχές υγείας,  ο πρωθυπουργός Enrico Letta ανέφερε ότι ο προϋπολογισμός αυτός είναι ο πρώτος χωρίς αυξήσεις φόρων ή περικοπές των κοινωνικών δαπανών εδώ και χρόνια.

Η Danone σημείωσε πτώση 2,28% μετά την αναθεώρηση προς τα κάτω των οικονομικών της στόχων για το 2013. Η LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton κατέγραψε απώλειες 4,25% αφού τα έσοδα της εταιρίας κινήθηκαν εκτός στόχων το τρίτο τρίμηνο του έτους.

Οι μετοχές της Hochschild Mining υποχώρησα 1,57% μετά την ανακοίνωση ότι τα κέρδη του πρώτου εξαμήνου δέχτηκαν ισχυρό χτύπημα από την πτώση των τιμών των μετάλλων.

Οι μετοχές της Smiths News ενισχύθηκαν 8,25% με τά την ανακοίνωση των προκαταρκτικών αποτελεσμάτων έτους, τα οποία έδειξαν 14% αύξηση στα προ φόρων κέρδη.

Facebook Comments