Συμβουλές προκειμένου να αποφύγουν τη χρεοκοπία έδωσε στο αμερικανικό κράτος, σε απευθείας σύνδεση από τη Βαλτιμόρη όπου βρίσκεται ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου. Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του Bloomberg ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε πως έκανε τα πάντα για να αποφύγει τη χρεοκοπία και εξέφρασε την έκπληξή του που οι ΗΠΑ έφτασαν σε αυτό το σημείο.

«Έκανα ό,τι μπορούσα για να αποφύγω τη χρεοκοπία και την αποφύγαμε. Είναι απίστευτο πραγματικά ότι οι ΗΠΑ θα έφταναν κοντά στην χρεοκοπία. Πρόκειται για ένα πολιτικό πρόβλημα, το οποίο θέτει το ερώτημα αν είναι αξιόπιστες οι ΗΠΑ. Αν οι ΗΠΑ χάσουν την αξιοπιστία τους, αυτό θα ήταν τεράστιο πρόβλημα για όλο τον κόσμο» δήλωσε ο Έλληνας πρώην πρωθυπουργός.

Εξάλλου, πρότεινε ως λύση τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, κάτι που, όπως είπε, επιχείρησε να κάνει ως γνωστόν και στη χώρα μας προχωρώντας τελικά σε μια κυβέρνηση συνεργασίας.

«Το σημαντικότερο είναι πως θα ακουστεί η φωνή των πολιτών, γιατί νομίζω πως αν δώσουμε φωνή στους πολίτες των ΗΠΑ, όπως προσπαθήσαμε να κάνουμε στην Ελλάδα μέσω δημοψηφίσματος σε τέτοιου είδους ζητήματα, μπορεί κανείς να βρει περισσότερη λογική». Η απάντηση του δημοσιογράφου ήταν αφοπλιστική. «Με “σκοτώνετε” κύριε πρωθυπουργέ. Ένα δημοψήφισμα στις ΗΠΑ θα ήταν το τελευταίο χτύπημα».

Facebook Comments