Ύφεση 3% θα καταγράψει κατά πάσα πιθανότητα η ελληνική οικονομία το γ΄ τρίμηνο δήλωσε ο Γ. Στουρνάρας και μεταδίδει το Reuters.

Σε ότι αφορά την περαιτέρω βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε ότι θα προέλθει «από παρεμβάσεις στις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών, με εξάλειψη των ποικίλων εμποδίων εισόδου σε κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας, με εξάλειψη των στρεβλώσεων π.χ. στην αγορά ενέργειας και στις αγορές τροφίμων, που διατηρούν τις τιμές σε σχετικά υψηλά επίπεδα, και με ενίσχυση του ανταγωνισμού. Και βεβαίως, με συνεχή πόλεμο κατά της γραφειοκρατίας».

Πάντως, ο υπουργός υποστήριξε ότι στο τέλος του 2013 «αναμένεται, ύστερα από πολλές δεκαετίες, η πλήρης εξισορρόπηση των διδύμων ελλειμμάτων». Δηλαδή, του ελλείμματος του προϋπολογισμού και του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών.

Επίσης, ο υπουργός εκτίμησε ότι στο τρίτο τρίμηνο η ύφεση θα υποχωρήσει στα επίπεδα του 3%, εξαιτίας της σημαντικής θετικής συμβολής του τουρισμού. «Εμείς, ως Πολιτεία, πρέπει να προάγουμε το επενδυτικό κλίμα και να εξαλείψουμε γραφειοκρατικά εμπόδια, ώστε να διασφαλίσουμε την ποιότητα του τουριστικού προϊόντος, τον νόμιμο ανταγωνισμό, αλλά και να προστατέψουμε το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον» δήλωσε ο υπουργός και πρόσθεσε πως «βασική προτεραιότητά μας αποτελεί η επεξεργασία ενός νέου, εξωστρεφούς αναπτυξιακού προτύπου για τη χώρα, η οριοθέτηση της ελληνικής οικονομίας σε μια δεκαετία από σήμερα και η βέλτιστη συνδρομή του Κράτους στην πορεία αυτή».

Facebook Comments