Στο 19,1% διαμορφώθηκε το ποσοστό της επίσημης ανεργίας στην Κροατία το Σεπτέμβριο, σημειώνοντας αύξηση 0,7% έναντι του Αυγούστου, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Στατιστική Υπηρεσία της χώρας DSZ.

Η αύξηση αυτή ανέκοψε μία σειρά έξι συναπτών μηνών μείωσης του δείκτη (σε μηνιαίο επίπεδο) και αποτυπώνει κυρίως τις εποχικές τάσεις της απασχόλησης. Σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2012 το ποσοστό της ανεργίας αυξήθηκε κατά 0,8%.

Το επίσημο ποσοστό της ανεργίας υπολογίζεται ως το πηλίκο του αριθμού των εγγεγραμμένων ανέργων στον Εθνικό Οργανισμό Απασχόλησης HZZ, δια του συνολικού ενεργού πληθυσμού.

Μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου 323.783 άνεργοι εγγράφηκαν στα μητρώα του HZZ, κατά 10.108 περισσότεροι (αύξηση 3,2%) έναντι του προηγούμενου μήνα και κατά 12.683 περισσότεροι (αύξηση 4,1%), σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Σύμφωνα με τα ημερήσια στοιχεία, που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του κροατικού Οργανισμού Απασχόλησης, ο τρέχων αριθμός των ανέργων, υπολογίζεται σε περίπου 339.000 άτομα.

Facebook Comments