Σημάδια σταθεροποίησης, αλλά με χαμηλούς τζίρους δείχνει την Πέμπτη η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά. Μία μέρα μετά τη διόρθωση που οδήγησε τον γενικό δείκτη στα επίπεδα των 1.150 μονάδων, στην αγορά επικρατεί προβληματισμός ως προς τις δυνατότητες συνέχειας της ανόδου.

Αφενός λόγω της μεγάλης ανόδου που έχει καταγράψει η αγορά από τα χαμηλά του περασμένου Ιουλίου, η οποία αγγίζει το 50%, αφετέρου τα active funds που δραστηριοποιούνται στο Χ.Α. ενόψει μετάταξής του στα αναδυόμενα χρηματιστήρια της Morgan Stanley θα επιδιώξουν να τοποθετηθούν σε χαμηλότερες τιμές.

Που σημαίνει κατά την αγορά ότι μπορεί να δούμε επιβεβαίωση πάλι, της στήριξης των 1.100 μονάδων. Σε κάθε περίπτωση πάντως, επικρατεί προβληματισμός ενόψει της Συνόδου Κορυφής την Πέμπτη στις Βρυξέλλες κατά την οποία ο Έλληνας πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς εγκαινιάζει και επισήμως την φάση της πολιτικής διαπραγμάτευσης για τη βιωσιμότητα του χρέους και την κάλυψη του δημοσιονομικού της επόμενης χρονιάς μέχρι και το 2016.

Ο γενικός δείκτης του Χ.Α. ανακάμπτει σχετικά, κινούμενος λίγο πάνω από τις 1.160 μονάδες, με τις συναλλαγές στα 73,2 εκατ. ευρώ.  Εθνική και Alpha καταγράφουν απώλειες πάνω από 2%, στα 4,25 και 0,654 ευρώ, με την Πειραιώς να είναι αμετάβλητη στο 1,68 ευρώ.

Από εκεί και πέρα οι ξένοι συνεχίζουν τις εισροές και τις τοποθετήσεις τους σε επιλεγμένα χαρτιά της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, με την Τέρνα Ενεργειακή να ενισχύεται πάνω από 6%, στα 3,55 ευρώ, ακολουθεί ο Μυτιληναίος με κέρδη 4,59%, στα 5,95 ευρώ, η Βιοχάλκο διαπραγματεύεται στα 6,37 ευρώ και φήμες κάνουν λόγο για συνένωση όλων των θυγατρικών της, κέρδη πάνω από 2% στη ΔΕΗ που φαίνεται να πλησιάζει και πάλι τα 10 ευρώ, ΟΠΑΠ 2,45%, στα 9,21 ευρώ και υψηλό στα 10 ευρώ. Κέρδη για ΕΛΠΕ και Motor Oil, Ελλάκτωρ, που διαπραγματεύεται πάνω από τα 3 ευρώ και Ιντραλότ στο 1,93 ευρώ με άνοδο 2,12%.   

Facebook Comments