Επιμένει ανοδικά η αγορά με ορατούς τους κινδύνους αναταράξεων εξαιτίας των υψηλών αποτιμήσεων και της προεξόφλησης μελλοντικών κερδών σε ένα περιβάλλον που η ύφεση υφίσταται, οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού περνούν από χίλια κύματα και οι αμφιβολίες για έξοδο της χώρας στις αγορές δίνουν και παίρνουν.

Παρά ταύτα, η προοπτική μετάταξης της αγοράς μας στις αναδυόμενες αγορές από την Morgan Stanley, αποτελεί τον οδηγό για τα ξένα επιθετικά κεφάλαια των emerging markets, αν και κάποιοι ξένοι οίκοι, όπως η UBS, προβλέπουν διόρθωση στις ευρωπαϊκές αγορές τον Νοέμβριο εξαιτίας της υπερθέρμανσής τους.

Το ενδιαφέρον στο Χ.Α. εστιάζεται και πάλι στις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις, με απαραίτητες βοήθειες από τις τράπεζες, έπειτα από δύο ημέρες διόρθωσης. Ο τραπεζικός κλάδος ενισχύεται οριακά, δηλαδή κατά 0,35%, με τα κέρδη άνω του 2% της ΕΤΕ, να έχουν περιοριστεί σε κάτω από 1%, με την Πειραιώς αμετάβλητη, στο 1,67 ευρώ και την Alpha να περνάει σε αρνητικό πρόσημο, στα 0,6630 ευρώ. Οι εντολές αγορών όμως, είναι σαφείς και ευδιάκριτες, στον Μυτιληναίο, που συνεχίζει με μεγάλους όγκους, στα επίπεδα των 6,05 ευρώ.

Νέα υψηλά καταγράφει η Βιοχάλκο, στα 6,88 ευρώ και κίνηση πάνω από τα 2,15 ευρώ για τα ΣΩΛΚ, με τις πληροφορίες να αναφέρουν, που όμως, δεν επιβεβαιώνονται από τη διοίκηση ότι υπάρχει ήδη συμφωνία με ξένη τράπεζα να χρηματοδοτήσει τις συγχωνεύσεις των θυγατρικών του ομίλου Στασινόπουλου. Η αντίδραση συνεχίζεται για την Motor Oil, στα 8,66 ευρώ και λιγότερο για τα ΕΛΠΕ, κέρδη πάνω από 25 για τον ΟΠΑΠ και 1,18% για τη ΔΕΗ, ενώ συνεχίζουν ανοδικά ΕΧΑΕ και Ιντραλότ. Ο γενικός δείκτης του Χ.Α. ενισχύεται λιγότερο από μία ποσοστιαία μονάδα και με εμφανή σημάδια κόπωσης, στις 1,.185 μονάδες και με τις συναλλαγές στα 47 εκατ. ευρώ.

ΧΣ

Facebook Comments