Μεικτές τάσεις επικράτησαν  στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, περιορίζοντας ωστόσο τις απώλειες μετά τα πολύ ισχυρά στοιχεία για το βρετανικό ΑΕΠ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 έκλεισε με πτώση 0,11% , ο FTSE 100 του Λονδίνου ενισχύθηκε 0,12%, ο γερμανικός DAX  σημείωσε άνοδο 0,06%, ο CAC 40  έκλεισε στο -0,08%, ο ισπανικός IBEX σημείωσε πτώση 1,01% και ο ιταλικός FTSE MIB έκλεισε στο -1,45%.

Τα καλά νέα για το βρετανικό ΑΕΠ βελτίωσαν κάπως την ψυχολογία στην αγορά, ωστόσο τα άσχημα στοιχεία για τον δείκτη Ifo στη Γερμανία, βάρυναν το γενικότερο κλίμα στις ευρωπαϊκές μετοχές σε συνδυασμός με μερικά άσχημα αποτελέσματα κερδοφορίας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η βρετανική οικονομία στο γ’ τρίμηνο, αναπτύχθηκε με τον ισχυρότερο ρυθμό από το 2010. Το βρετανικό ΑΕΠ αναπτύχθηκε κατά 0,8%, από 0,7% στο προηγούμενο.

Ο δείκτης του οικονομικού ινστιτούτου Ifo για το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία, μειώθηκε τον Οκτώβριο, για πρώτη φορά μετά από έξι μήνες. Ο δείκτης ανήλθε στις  107,4 μονάδες από 107,7 τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν ενίσχυση στο 108.

Οι μετοχές της Renault υποχώρησαν 3,16% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων γ’ τριμήνου όπου εμφάνισε σημαντική πτώση πωλήσεων.

Οι μετοχές της Volvo σημείωσαν βουτιά 5,83% μετά τα αδύναμα αποτελέσματα γ’ τριμήνου και την ανακοίνωση ότι θα προχωρήσει σε περικοπές 2.000 θέσεων εργασίας.

Οι μετοχές της Electrolux υποχώρησαν 5,79%, λόγω των κατώτερων αποτελεσμάτων γ‘ τριμήνου, σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Οι μετοχές της ισπανικής τράπεζας BBVA σημείωσαν πτώση 2,29% μετά τα χειρότερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα γ’ τριμήνου και την ανακοίνωση ότι θα προχωρήσει σε μείωση του μερίσματός της.

Oι μετοχές της Schneider Electric υποχώρησαν κατά 1,09% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι προχώρησε σε υποβάθμιση των ετήσιων στόχων της.

Facebook Comments