Η Θεσσαλονίκη γιορτάζει! Γιορτάζει ο Πολιούχος της, Άγιος Δημήτριος! Γιορτάζει η πόλη! Γιορτάζουν οι Θεσσαλονικείς! Συν-γιορτάζουν όσοι αγαπούν “αυτή” την πόλη, αυτόν τον κόσμο! Το πανελλαδικό πολιτικό και πολιτειακό ενδιαφέρον είτε ουσιαστικά είτε επιφανειακά… είναι έκδηλο.

Είναι το τριήμερο μιας από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας. Μόνον που οι Θεσσαλονικείς, γνωρίζουν πολύ καλύτερα από όλους τον αγώνα επιβίωσης που δίνουν καθημερινά, σε όλα τα επίπεδα. Από τα πιο χαμηλά εώς και τα πιο υψηλά οικονομικά στρώματα. Από την υπομονή … των αν-ολοκλήρωτων έργων

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, μπορεί να αποχώρησε από τον Ιερό Ναού του Αγίου Δημητρίου, χωρίς να κάνει καμία δήλωση, το ίδιο όμως δεν ίσχυσε για τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Υπουργό Εξωτερικών και βουλευτή Α Θεσσαλονίκης, Ευάγγελο Βενιζέλο. Στη “βαρυσήμαντη” δήλωση του, είπε: “Στέλνουμε μήνυμα ενότητας και αισιοδοξίας. Οι Έλληνες έχουν ανάγκη το αίσθημα ασφάλειας και σταθερότητας. Οι Έλληνες μπορούμε”. Τι να γίνει??? Είμαστε υποχρεωμένοι όλοι να το αποδεκτούμε…. ο Μπένυ πρέπει να μιλάει… να μιλάει….να μιλάει….. να μιλάει…..

Ωστόσο, στη βαρυσήμαντη ομιλία του στο γεύμα που παρέθεσε, στη Λέσχη Αξιωματικών Θεσσαλονίκης, ο διοικητής του Γ Σώματος Στρατού, ΝΙκόλαος Δεβετσής, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, έστειλε ηχηρό μήνυμα κατά του φασισμού και του ναζισμού και αναφέρθηκε στο πρόβλημα της Χρυσής Αυγής, χωρίς να την κατονομάσει. Δεν έκρυψε την ανησυχία του για το γεγονός ότι εμφανίστηκαν σβάστικες και νοσταλγοί του ναζισμού σε μια χώρα που πλήρωσε βαρύτατο τίμημα από τη θηριωδία του και είπε χαρακτηριστικά: “Δεν γίνεται να παριστάνεις τον πατριώτη και να θαυμάζεις τα σύμβολα του ναζισμού”.

“Εργάνη – Ήλιος -Άτλαντας” συνθέτουν το τρίπτυχο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης στην Ελλάδα, όπως ξεκαθάρισε ο Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης. Μάλιστα δε δίστασε να τονίσει πως η Ελλάδα, θα γίνει ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ του ασφαλιστικού συστήματος.  Σε τηλεοπτική του συνέντευξη, έδωσε απαντήσεις σε όλα τα θέματα, που αφορούν στον τομέα του χαρτοφυλακίου του και ξεκαθάρισε: “Θα τηρηθούν απαρέγκλιτα όσα ψήφισε και δεσμεύτηκε η ελληνική πλευρά. Δεν πρόκειται να θιγούν τα υφιστάμενα όρια ηλικίας, στο θέμα των συνταξιοδοτήσεων. Ξεκαθαρίζω όμως πως δεν πρόκειται να δώσω καμία παράταση στα πλασματικά χρόνια συνταξιοδοτήσεως που λήγει στις 31-12-2013”.

Ο κ. Βρούτσης -γνωστός για τη μεθοδικότητα και το πείσμα του στο να πετύχει τα ακατόρθωτα- αποκάλυψε και διευκρίνισε ταυτόχρονα, πως ενώ θα μειωθούν οι εισφορές στα “ευγενή ταμεία” (ΔΕΗ, ΟΤΕ, τράπεζες) ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ. Η εξεύρεση των πόρων θα γίνει από την εισφοροδιαφυγή, τη φοροδιαφυγή (θα αποδοθούν στο υπουργείο Εργασίας, οι φόροι που του αναλογούν από το όσα θα εισπράξει το κράτος), ΚΕΑΟ -Κέντρο είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών και, καθιερώνεται η ηλεκτρονική αναλυτική περιοδική δήλωση στο ΙΚΑ. Το συνολικό ποσό που αναμένεται να εισπραχθεί αναμένεται να είναι της τάξης των 500.000.000 εκατ € όπως προβλέπει και το σχετικό νομοσχέδιο του Υπουργείου.

Ο κ. Βρούτσης, είπε πως μπαίνει “τέλος” στην αναμονή απόδοσης της σύνταξης καθώς οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν το 95% της προσωρινής, μέχρι την παροχή της πλήρους και προανήγγειλε το “ασφαλιστικό βιογραφικό”.
Αλήθεια κ. Βρούτση, γιατί αναφέρατε συνέχεια το… “Νέα Ελλάδα”? Τυχαίο? Συμπτωματικό? Ή προαποφασισμένο για αλλαγή ονόματος στο κόμμα της ΝΔ? Για να δούμε….. 

Ο Πρόεδρος της ΔΡΑΣΗΣ, Ευρωβουλευτής | Μέλος της ομάδας της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη, Θόδωρος Σκυλακάκης, καλεί και ενημερώνει τους έλληνες -μέσω της ιστοσελίδας του- να αντιδράσουν στην εξοντωτική φορολογία στα ακίνητα. Συγκεκριμένα, η πρόσκληση / προτροπή στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης ξεκινάει ώς εξής: “ΑντιΔράστε με τη συμμετοχή σας στην εκστρατεία της ΔΡΑΣΗΣ κατά της άδικης και εξοντωτικής φορολογίας ακινήτων.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:
ΑντιΔράστε στην εξοντωτική φορολογία: Το ακίνητό σου δεν είναι δικό τους
ΑντιΔράστε στην εξοντωτική φορολογία
Το ακίνητό σου δεν είναι δικό τους

Η Δράση πιστεύει σε μια άλλη πολιτική, με λιγότερους φόρους και μικρότερο κράτος. Η εξοντωτική φορολόγηση των ακινήτων, που οδηγεί εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες στην απόγνωση και στην αδυναμία πληρωμής φόρων, πρέπει να ανατραπεί.
Φόροι που δεν μπορούν να πληρωθούν δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται
Σήμερα η φορολογική συμμόρφωση καταρρέει. Υπάρχουν 2,8 εκατ. πολίτες με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και πάνω από 600.000 με ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία, που αντιμετωπίζουν το φάσμα των κατασχέσεων των λογαριασμών τους, ποινικών διώξεων, πλειστηριασμών των περιουσιών τους κ.λπ.

Είναι απαράδεκτο να σχεδιάζεται ένας νέος φόρος ακινήτων, με δεδομένο ότι 20%-25% των φορολογουμένων, που ισοδυναμούν με πολλές εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, αδυνατούν να τον πληρώσουν.
Είναι ανήθικο, γιατί διχάζει την κοινωνία, μεταξύ όσων πληρώνουν και εκείνων που δεν πληρώνουν.
Είναι ανάλγητο, γιατί οδηγεί ανθρώπους στην απόγνωση.
Είναι ανέντιμο, γιατί έναν έκτακτο φόρο που επιβλήθηκε με χρονικό ορίζοντα δύο χρόνων, η κυβέρνηση τον μονιμοποιεί και τον διευρύνει, προσθέτοντας μια ακόμη επιβάρυνση σε άλλες δεκάδες επιβαρύνσεις που πληρώνουν οι πολίτες για τα ίδια ακίνητα.
Είναι αναποτελεσματικό, γιατί σκοτώνει κάθε αναπτυξιακή προοπτική, απαξιώνοντας το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο της χώρας, την ακίνητη περιουσία των Ελλήνων.
Ποιος θέλει να ζει και να επιχειρεί στη χώρα της άδικης και εξοντωτικής φορολογίας;
Η λύση: μειώστε το κράτος – κόψτε τις δαπάνες
Η λύση δεν είναι να βάζει το κράτος φόρους που δεν μπορούν να πληρωθούν, η λύση είναι να μειώσει τις δαπάνες του. Είναι η μείωση του μεγάλου και αναποτελεσματικού κράτους. Να σταματήσει η κυβέρνηση τις νέες προσλήψεις (συν 8.000 το 2014), να σταματήσει τα εφάπαξ και τις συντάξεις από τα 50, σε ανθρώπους που δεν πλήρωσαν ποτέ ανάλογες εισφορές. Να σταματήσει τη μισθοδοσία από το Δημόσιο των υπαλλήλων που βλάπτουν ή δεν αποδίδουν (επίορκοι, διεφθαρμένοι, κοπανατζήδες κ.ά.). Να σταματήσει να διατηρεί οργανισμούς και δομές που προ πολλού έπρεπε να έχουν κλείσει ή αποκρατικοποιηθεί.

Ελάτε να αντιΔράσουμε μαζί
Η κυβέρνηση δεν θα σταματήσει αν κάποιος δεν αντιδράσει. Για το σκοπό αυτό ζητάμε τη δική σας βοήθεια και κινητοποίηση σε μια συστηματική εκστρατεία αντίΔρασης στην εξοντωτική φορολογία. Με εθελοντική εργασία, με όσα χρήματα μπορείτε να διαθέσετε, με κινητοποίηση και παρουσία στις εκδηλώσεις και στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε μπορείτε να στείλετε ένα απλό και ισχυρό μήνυμα: Το ακίνητό σου δεν είναι δικό τους.

Βοηθήστε με τις ιδέες και τις ιστορίες σας. Στείλτε τα μηνύματά σας στο [email protected] και πείτε μας ιστορίες παράλογης και εξοντωτικής φορολογίας. Επίσης καταθέστε ιδέες για τρόπους αντίδρασης που θα αξιοποιήσουμε στην εκστρατεία μας. Εντός ολίγων ημερών θα είναι έτοιμο το site της πρωτοβουλίας (www.oxialloiforoi.gr) στο οποίο θα αναρτώνται τα κείμενα που θα στέλνετε.

Βοηθήστε οικονομικά. Με 5 ευρώ, ή περισσότερα αν θέλετε, μας βοηθάτε να διαδώσουμε στο διαδίκτυο αυτή την εκστρατεία, αλλά και να οργανώσουμε νομικές ενέργειες για να εμποδίσουμε την εξοντωτική φορολογία. Όσο περισσότεροι ακούσουν και κινητοποιηθούν τόσο πιο δύσκολο θα είναι να επιμείνει η κυβέρνηση στην εξοντωτική φορολογία. Ένα κλικ εδώ φθάνει.

Βοηθήστε στις εκδηλώσεις και πάρτε μέρος στις κινητοποιήσεις. Με ένα κλικ εδώ δηλώνετε με ποιους τρόπους θέλετε να βοηθήσετε.
Διαδώστε το μήνυμα. Αρκεί ένα κλικ στο share. Για να είμαστε σε επαφή με όσο το δυνατό περισσότερους.

Δράση
Πολίτες όχι πελάτες

Σημείωση: Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα: www.drassi.gr

Ο Εμμανουήλ Ιωαννίδης, είναι ο νέος αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοίκησης στο Δήμο Αμπελοκήπων. Μάλιστα μέσω facebook ευχαρίστησε το Δήμαρχο, Λάζαρο Κυρίζογλου και εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν να κάνει αποδεκτή την πρόταση που του έγινε. “Αποδεχόμενος την πρόταση του Δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης Κυρίου Λάζαρου Κυρίζογλου, αναλαμβάνω την Αντιδημαρχία των Οικονομικών και της Διοίκησης. Εν μέσω μίας εξαιρετικά κρίσιμης εθνικής οικονομικής συγκυρίας, ο τομέας της οικονομικής διαχείρισης του Δήμου μας επιφορτίζεται με πολλαπλάσιας βαρύτητας ευθύνη.

Τιμώντας την επιλογή του επικεφαλής της δημοτικής μας παρατάξεως <<Δημοτική Συνεργασία>> Δημάρχου Λάζαρου Κυρίζογλου και την επιδεικνυόμενη εμπιστοσύνη προς το άτομό μου, προτίθεμαι να καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια σε συνεργασία με το Δήμαρχο και τους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους προκειμένου να συμβάλλουμε στην εφαρμογή και εξέλιξη της διοικητικής και οικονομικής στρατηγικής του Δήμου μας. Με αίσθημα απολύτου ευθύνης απέναντι στο καθήκον και ειλικρινούς σεβασμού απέναντι στις συνταγματικές επιταγές δεσμεύομαι να υπηρετήσω με τρόπο ηθικό και δίκαιο το συμφέρον του λαού του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης”.

Το  γαλάζιο μάτι
 

Facebook Comments