Ο βορειο – ιρλανδός ηθοποιός Τζέιμι Ντόρναν θα αντικαταστήσει τον Τσάρλι Χάναμ στο ρόλο του δισεκατομμυριούχου Κρίστιαν Γκρέι, στην κινηματογραφική μεταφορά του μπεστ – σέλερ μυθιστορήματος «Οι Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι», δήλωσε η συγγραφέας Ε. Λ. Τζέιμς.

Η αποχώρηση του Χάναμ από τον πρωταγωνιστικό ρόλο της ταινίας ανάγκασε τους παραγωγούς να αναζητήσουν εσπευσμένα έναν αντικαταστάτη, αφού τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες.

Ο Ντόρναν, 31 ετών και πρώην μοντέλο του οίκου Κάλβιν Κλάιν, θα πρωταγωνιστήσει στο πλευρό της ηθοποιού Ντακότα Τζόνσον (κόρη του Ντον Τζόνσον και της Μέλανι Γκρίφιθ) στην ταινία που θα σκηνοθετήσει η δημιουργός του «Nowhere Boy», Σαμ Τέιλορ Γουντ.

Στην υπόθεση του έργου, η φοιτήτρια λογοτεχνίας Αναστάζια Στιλ παίρνει συνέντευξη, για το περιοδικό του Πανεπιστημίου, από τον επιτυχημένο επιχειρηματία Κρίστιαν Γκρέι. Νιώθει αμέσως τη δύναμη της γοητείας του, αλλά ταυτόχρονα η σκέψη του της προκαλεί βαθιά ανασφάλεια. Πεπεισμένη ότι η συνάντησή τους δεν πήγε καλά, προσπαθεί να τον βγάλει από το μυαλό της – ώσπου εκείνος εμφανίζεται αναπάντεχα στο μαγαζί όπου δουλεύει και της προτείνει να βγουν.

H Αναστάζια σοκάρεται μόλις συνειδητοποιεί πόσο πολύ επιθυμεί αυτόν τον άνδρα. Και, όταν εκείνος την προειδοποιεί να μείνει σε απόσταση, αυτό την κάνει να τον θέλει ακόμα περισσότερο.

Όμως ο Γκρέι βασανίζεται από τους δικούς του δαίμονες και η ανάγκη να εξουσιάζει τον κυριεύει. Καθώς ξεκινούν μια παθιασμένη ερωτική σχέση, η Αναστάζια ανακαλύπτει περισσότερα για τις δικές της επιθυμίες καθώς και για τα σκοτεινά μυστικά που ο Γκρέι κρατά κρυμμένα.
Το βιβλίο «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι», όπως και το δεύτερο μέρος της τριλογίας της Ε. Λ. Τζέιμς «Πενήντα πιο σκοτεινές αποχρώσεις του γκρι», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη. Η ταινία αναμένεται να προβληθεί στη μεγάλη οθόνη τον Αύγουστο του 2014.

Facebook Comments