Εκεί που πρέπει να αποδώσουμε τα εύσχημα, το κάνουμε, χωρίς κανένα ίχνος κόμπλεξ ή δισταγμό. ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ, ΝΑ ΠΑΡΑΛΕΣΟΥΝ ΤΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ!!!!!!!
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΕΙΔΑΜΕ ΠΑΡΕΛΑΣΗ!!!!!!!
ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!!!

Φυσικά δεν μπορούσε να μείνει στα “τυπικά” η παρέλαση της Θεσσαλονίκης. Το παραπολιτικό παρασκηνιακό ρεπορτάζ χτύπησε κόκκινο και ειλικρινά ήταν απειροελάχιστα λίγο, στα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, μετά την απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Απόστουλου Τζιτζικώστα, σχετικά με το θέμα της παρουσίας των βουλευτής της Χρυσής Αυγής, στην εξέδρα των επισήμων. Τα περισσότερα, έγιναν γνωστά και άλλα αναμένεται να δουν το φως της δημοσιότητας, τις επόμενες ημέρες.

Στο προσκήνιο, το διπλό άδειασμα του κυβερνητικού εκπροσώπου έως και την δήλωση αναδίπλωση – συγνώμη του περιφερειάρχη για το ΠΑΣΟΚ. Οι απειλές Βενιζέλου, η αποχή των βουλευτών ή εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ από την εξέδρα των επισήμων.

Ακόμα και η “φιλική” προτροπή Πάγκαλου, να παραιτηθεί ο Απόστολος, μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων.

Στο παρασκήνιο, οι αντιδράσεις των κομματικών στελεχών της ΝΔ Θεσσαλονίκης. Όσο για το ΠΑΣΟΚ, μάλλον καλά τους έκατσε η απόφαση του Προέδρου τους, αφού ψάχνουν τα στελέχη με το κιάλι ενώ βουλευτή εκτός από το Μπένυ δεν έχουν. Οι του ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστοί για τις απόψεις του περί παρελάσεων. Α…. να μην ξεχάσαμε τη ΔΗ.ΜΑΡ. Η απουσία της, μάλλον δεν προκάλεσε καμία αίσθηση….

Εμείς πάντως, προσπαθήσαμε να εκμαιεύσουμε μία δήλωση από τον πρώην περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, για το θέμα που προέκυψε, αναφορικά με τον Απόστολο Τζιτζικώστα. Δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση. Ωστόσο και σύμφωνα με κύκλους του περιβάλλοντος του, θέλουν τον Παναγιώτη, να παρακολουθεί το όλο θέμα με ψυχραιμία και αξιοπρέπεια. Μάλιστα, όπως οι ίδιοι κύκλοι σχολίαζαν, την ώρα που κάποιος είναι “κάτω” δεν είναι σωστό να τον χτυπάνε. Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, είναι η ώρα και το επιβάλλει η μέρα για εθνική συνεννόηση και ενότητα.

Ωστόσο, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, δεν κράτησε “κλειστό” το στόμα του, για το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη. Με αποστομωτική φωνή είπε: “Με τον κ. Δήμαρχο, θα ασχοληθώ ένα μήνα πριν τις εκλογές και τότε θα μιλήσω για το ήθος, τη συμπεριφορά και το έργο του”.  

Δεν θα μείνουμε σε κανένα από όλα αυτά. Εκεί που θα εστιάσουμε είναι στην παρουσία του κόσμου. Ήταν απίστευτα πολύς. Η παρουσία του αδικήθηκε από τις τηλεοπτικές κάμερες. Όπως επίσης, στα ψηλά πέρασε και η απίστευτη ταλαιπωρία των Θεσσαλονικέων που ήθελαν να δουν την παρέλαση. Τα κιγκλιδώματα ήταν “οι μεγάλοι πρωταγωνιστές” της Δευτέρας. Τα μέτρα ασφαλείας δρακόντεια. Οι κάθετοι δρόμοι προς την παραλία, στην πλειονότητα τους, ήταν αποκλεισμένοι σε ακτίνα πολύ μεγαλύτερη από την εξέδρα των επισήμων, καθώς δίπλα στην εξέδρα βρίσκεται το γερμανικό προξενείο. Όταν φυλάσσεται σε καθημερινή 24ωρη βάση, αντιληπτό, τι και πόσα μέτρα θα λαμβάνονταν την ημέρα της παρελάσεως.

Οι Θεσσαλονικείς ταλαιπωρήθηκαν στο να δουν την παρέλαση “πληρώνοντας” τόσο την ματαίωσή της πριν από δύο χρόνια, όσο και το γενικότερο ενδεχόμενο κλίμα πιθανής εκδήλωσης νέων επεισοδίων.

Μεταξύ των ελλείψεων της παρέλασης στη Θεσσαλονίκης, ήταν η φωνή και η μοναδική περιγραφή του Γιώργου Φερέτη.

ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΟΦΘΛΑΜΟΛΟΥΤΡΟ ΔΕ ΒΛΑΠΤΕΙ!!!!!!! ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΒΛΑΨΕ ΚΑΝΕΝΑΝ!!!!!!!! Θαυμάσαμε, χειροκροτήσαμε, καμαρώσαμε, συγκινηθήκαμε με το σύνολο των σωμάτων του ελληνικού στρατού, της ελληνικής νεολαίας, της ελληνικής ψυχής. ΩΣΤΟΣΟ “ΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ ΜΑΤΙ” ΕΣΤΙΑΣΕ ΣΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΑΚΟΥΛΟΥΘΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ Σ ΕΚΕΙΝΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ!!! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ, ΠΑΡΑΣΤΗΜΑ, ΚΑΤΑΤΟΜΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ! ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΔΡΙΚΗ – ΑΡΕΝΩΠΗ – ΑΝΤΡΙΚΗ ΟΜΟΡΦΙΑ!!!!! ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΠΡΩΤΥΠΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΑΝΤΡΑ!!!!!!!!! 

Φωνάζοντας συνθήματα όπως “Μαθητές-Καθηγητές ενωμένοι νικητές” και κρατώντας πανό οι εκπαιδευτικοί που είχαν συγκεντρωθεί στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Εθν. Αμύνης βγήκαν στο δρόμο την ώρα που τα τμήματα των σχολείων που παρελαύνουν σήμερα, έπαιρναν θέση για να ξεκινήσουν την παρέλαση.

Όπως αναφέρει το thesstoday.gr, διμοιρία των ΜΑΤ αμέσως έσπευσε να τους κλείσει το δρόμο με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν μικρό-διαξιφισμοί με τον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων, ο οποίος παρακαλούσε τους εκπαιδευτικούς να περάσουν στο πεζοδρόμιο καθώς όπως έλεγε “ενοχλούν” επειδή βρίσκονταν ανάμεσα στα σχολικά τμήματα, για να απαντήσουν οι εκπαιδευτικοί….”Εσείς ενοχλείτε εσείς είστε στη μέση…”.

Το αποτέλεσμα ήταν να “κοπεί” στη μέση η Τσιμισκή και οι μαθητές να περνούν από το πεζοδρόμιο για να συνεχίσουν την πορεία τους προς την εξέδρα των επισήμων. Οι δρόμοι που παρέμειναν κλειστοί:
Τσιμισκή, στο τμήμα της από την πλατεία Χ.Α.Ν.Θ. μέχρι την οδό Ι.Δραγούμη. Παύλου Μελά, στο τμήμα της από την πλατεία Λ.Πύργου μέχρι την οδό Τσιμισκή.

Το γαλάζιο μάτι

Facebook Comments