Guardian:Ο Αλ. Τσίπρας λέει πως «τα χειρότερα είναι πίσω μας» – οι Έλληνες όμως έχουν αντίθετη άποψη
Λίγες ημέρες μετά την συνέντευξη Τσίπρα και τις δηλώσεις ότι τα χειρότερα είναι πίσω μας ο Guardian επανέρχεται με νέο δημοσίευμα
Λίγες ημέρες μετά την συνέντευξη Τσίπρα και τις δηλώσεις ότι τα χειρότερα είναι πίσω μας ο Guardian επανέρχεται με νέο δημοσίευμα
Λίγες ημέρες μετά την συνέντευξη Τσίπρα και τις δηλώσεις ότι τα χειρότερα είναι πίσω μας ο Guardian επανέρχεται με νέο δημοσίευμα που υπογράφει και πάλι η Helena Smith. Μπορεί ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας να εμφανίζεται βέβαιος πως «τα χειρότερα είναι πίσω μας», όμως οι Έλληνες δεν συμμερίζονται την αισιοδοξία του, επισημαίνει ο Guardian μετά το ρεπορτάζ στους δρόμους της Αθήνας.
«Δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερη η κατάσταση», δηλώνει η Παναγιώτα Μουρτίδου, εθελόντρια στην Λέσχη Αλληλεγγύης, ετοιμάζοντας πακέτα φαγητού για τους άπορους. «Οι πολιτικοί ξεκάθαρα δεν έχουν ιδέα τι γίνεται στην πραγματική ζωή», λέει η ίδια σχολιάζοντας την αισιοδοξία του πρωθυπουργού. Πριν από τέσσερα χρόνια, η ίδια είχε μιλήσει ξανά στην εφημερίδα και, όπως λέει, η κατάσταση χειροτερεύει συνεχώς. «Πείτε μου, πώς μπορεί κανένας να επιβιώσει με βασικό μισθό 490 ευρώ και ταυτόχρονα να πληρώνει όλους τους φόρους που έχουν περάσει;», διερωτάται.
Η 68χρονη συνταξιούχος κομμώτρια Χρύσα Χριστοδουλάκη ζει στο Κουκάκι με τον επίσης συνταξιούχο σύζυγό της. Μετά από 45 χρόνια δουλειάς λέει, έπαιρνε μια καλή σύνταξη στα 1750 ευρώ. «Αρχικά την έκοψαν στα 1.430 ευρώ και τώρα παίρνω 960 ευρώ», λέει και αναλογίζεται πως τα όνειρά της να ζήσει με τον άντρα της στην Κρήτη μετά την σύνταξη γκρεμίστηκαν: Τώρα, αν και συνταξιούχος, συνεχίζει να δουλεύει όπως μπορεί για να βοηθήσει και τα παιδιά της που είναι άνεργα. «Οι Έλληνες δεν βλέπουν πια φως στο τούνελ. Δεν πιστεύουν τίποτα, αν δεν το δουν με τα μάτια τους», λέει σχολιάζοντας την αισιοδοξία των κυβερνόντων.
Ο πατέρας Ιγνάτιος, στον Κεραμεικό, διατηρεί με νύχια και με δόντια μια ακόμα δομή βοήθειας, που φιλοξενεί αστέγους και παρέχει δωρεάν οδοντιατρική περιποίηση και μελέτη για τα παιδιά. «Πολλοί από εκείνους που έρχονται είναι τυπικοί εκπρόσωποι της μεσαίας τάξης, που ντρέπονται και δεν θέλουν να το πουν. Η κατάσταση χειροτερεύει. Χρειαζόμαστε βοήθεια, πολύ περισσότερη βοήθεια», λέει στην εφημερίδα.
Facebook Comments