Την απομάκρυνση του Άντονι Σκαραμούτσι από τη θέση του διευθυντή επικοινωνίας του Λευκού Οίκου αποφάσισε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, μόλις 10 ημέρες αφού ανέλαβε τα καθήκοντά του, όπως μεταδίδουν οι «New York Times» και η «Washington Post».

Η φερόμενη απομάκρυνση Σκαραμούτσι έρχεται λίγες ώρες αφότου ο απόστρατος στρατηγός Τζον Κέλι ανέλαβε τη θέση του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, με τους NYT να μεταδίδουν μάλιστα ότι ο κ. Κέλι ζήτησε ευθέως την απομάκρυνση του διευθυντή επικοινωνίας.

Ο κ. Σκαραμούτσι, πρώην μεγαλοεπενδυτής στη Γουόλ Στριτ, είχε επανειλημμένα καυχηθεί ότι έχει απευθείας γραμμή επικοινωνίας με τον πρόεδρο, που σημαίνει ότι μπορούσε να παρακάμψει το γραφείο του προσωπάρχη.

Η παύση του κ. Σκαραμούτσι αναζωπυρώνει την εικόνα χάους στον Λευκό Οίκο, με τον κ. Κέλι να έχει ουσιαστικά αναλάβει να βάλει τάξη και να αυξήσει την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης. Λίγες ώρες πριν γίνει η διαρροή για την απομάκρυνση του διευθυντή επικοινωνίας ο κ. Τραμπ είχε διαψεύσει στο Twitter ότι υπάρχουν προβλήματα στον Λευκό Οίκο.

Ο κ. Σκαραμούτσι είχε προκαλέσει αίσθηση παρά τη σύντομη θητεία του, επιτιθέμενος ανοιχτά στον πρώην προσωπάρχη Ρέινς Πρίμπους, τον οποίο είχε κατηγορήσει για διαρροές πληροφοριών στον Τύπο.
 

Facebook Comments