Μέσα σε τέσσερις μόλις ώρες, άνοιξε και έκλεισε το βιβλίο προσφορών για την πώληση 235.294.118 κοινών μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς και αντίστοιχου αριθμού warrants που αντιστοιχούν στο 4,5% της τράπεζας, από την BCP, θυγατρική της Millenium .

Η πώληση ήταν προσυμφωνημένη και οι αγοραστές σύμφωνα με πληροφορίες τυγχάνουν της έγκρισης της τράπεζας Πειραιώς.

Ενδιαφέρον έχει η τιμή στην οποία συμφωνήθηκε η πώληση και η οποία σύμφωνα με πληροφορίες του MN διαμορφώθηκε με έκπτωση περίπου 15% σε σχέση με την τιμή της μετοχής στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Η αξία του πακέτου στο Χρηματιστήριο σήμερα (πρίν την έκπτωση του 15%) έφθανε τα 594 εκατ. ευρώ.

Η BCP είχε συμμετάσχει στην ΑΜΚ της Πειραιώς με 400 εκατ. ευρώ και είχε δεσμευθεί να διακρατήσει τις μετοχές για δυο τρίμηνα. Για το πρώτο τρίμηνο δεσμευόταν να διακρατήσει τις μετοχές και για το δεύτερο είχε δικαίωμα να τις πουλήσει, εάν και εφόσον υπήρχε σύμφωνη γνώμη της διοίκησης της Πειραιώς.

Η διοίκηση της Πειραιώς συμφώνησε στην πώληση έχοντας πρώτα εγκρίνει τους υποψήφιους αγοραστές οι οποίοι πλέον θα συμμετέχουν στο μετοχικό της κεφάλαιο και έτσι η BCP προχώρησε στην πώληση του ποσοστού της, το οποίο ούτω ς ή άλλως είχε επενδύσει προσωρινά, στο πλαίσιο εξαγοράς της Millenium από την Πειραιώς.

Facebook Comments