Το νέο “αιλουροειδές” της ελληνικής πολιτικής σκηνής, λέγεται Γιάννης Στουρνάρας. Με το επιχείρημα πως είναι ο μόνος που μπορεί να δώσει την πληρέστερη εικόνα για την ελληνική οικονομία, βρέθηκε στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά, στο προ-συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο κάστρο του Μπάουχουτ στο Μέιζερ. ΤΥΧΑΙΟ??? ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ! Οι λόγοι ήταν πολλοί.

Οι ερμηνείες που δόθηκαν ποικίλες, ικανές να καλύψουν το σύνολο των ερωτημάτων που δημιουργήθηκαν από την παρουσία του στο ΕΛΚ. Όμως δε θα σταθούμε “εκεί” και στο ποια θα μπορούσε να είναι η “ευρωπαϊκή” εξέλιξη του έλληνα Υπουργού. Θα σταθούμε ίσως στο ποιο καίριο σημείο.

Αυτό δεν αφορά στην Ευρώπη αλλά στην Ελλάδα, στις τριβές που προκαλεί στο εσωτερικό. Δεν είναι μόνον οι γαλάζιοι βουλευτές που τα έχουν βάλλει μαζί του. Οφθαλμοφανής διαπίστωση είναι πως ο ίδιος πλέον “φροντίζει” να ανοίγει μέτωπα με τους ίδιους τους συναδέλφους του.

Το τελευταίο και ίσως το πιο χαρακτηριστικότερο περιστατικό, η αναβολή της κατάθεσης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας, για την εισφοροδιαφυγή, από το Γιάννη Βρούτση. Απίστευτο κι όμως “στουρναρικό”….. Δεν πήραν την άδεια “του” Οικονομικών, στο Εργασίας, για να αναφέρουν πως η Τρόικα έριξε νερό στο κρασί της… και ποιος είδε το Στουρνάρα και δε φοβήθηκε. Αμέσως οι διαψεύσεις, τα σπασμένα τηλέφωνα και… η ματαίωση της κατάθεσης του νομοσχεδίου την Τρίτη. ΤΙ ΛΕΣ ΔΟΝ-ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ, ΔΕΝ ΠΗΡΕ Ο ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ? ΤΙ ΛΕΣ? ΠΩΣ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΟ? 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Γιάννη Στουρνάρα: Αντί να κάνει “τον έξυπνο” και “τον ξερόλα”… Αντί “να αδειάζει” τους πάντες και τα πάντα… Αντί “να το παίζει” το καλό παιδί των ξένων… Αντί να θεωρεί τον εαυτό του “υπερ-υπουργό”… Αντί “να καταστρατηγεί” και να “παραφράζει” την οποιαδήποτε μορφή της “δημοκρατικής” ανοχής που του δείχνουν… Αντί να “εκμεταλλεύεται” τη στήριξη του Πρωθυπουργού… Θα πρέπει να χαμηλώσει τους τόνους και τις υπερφίαλες αντιδράσεις του. Να κοιτάξει να είναι συνεργάσιμος με τους ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ. Να υποστηρίζει και να συμπληρώνει το έργο των ΕΛΛΗΝΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ. Αν ο ίδιος πιστεύει πως είναι “αλάνθαστος” κάνει πολύ μεγάλο λάθος. Γιατί αν ήταν και τιμούσε την θέση του “ΑΥΤΗ” ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΤΟΤΕ ΣΤΟ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ ΤΟ “ΟΧΙ” ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟ “Nein” ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. 

Μέσα στην αυτοδιοικητική τυπικότητα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. Μετά το σάλο του τριημέρου, κάλεσε την Τετάρτη την περιφερειακή του ομάδα, για να τους ενημερώσει για τα “καθέκαστα” και τις προσωπικές του θέσεις. Πληροφορίες τον θέλουν να δήλωσε πως “με τα όσα είπε χτύπησε στο λαϊκό αίσθημα και κυρίως της βάσης της Ν.Δ.”
Είναι γνωστό πως μετά τη μπόρα έρχεται η νηνεμία. Στην προκειμένη προτάσσεται η “ψυχραιμία” και… μάλλον σωστά.

Βέβαια το “κύριο” ζητούμενο είναι το αν θα συνεχίσει να είναι ο Απόστολος Τζιτζικώστας, υποψήφιος για τη θέση του περιφερειάρχη στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Μετά το επίσημο “διπλό” άδειασμα του Κυβερνητικού εκπροσώπου και την αναδίπλωση του Απόστουλου, τα πάντα είναι ρευστά και οι εξελίξεις αναμένονται καταιγιστικές.

Το σίγουρο είναι πως ο περιφερειάρχης Θεσσαλονίκης, απέκτησε έναν μεγάλο αντίπαλο, που ακούει στο όνομα: Βαγγέλης Βενιζέλος.
Στη Νέα Δημοκρατία θεωρούν πρέπον πως οι οποιεσδήποτε αποφάσεις “θετικές ή αρνητικές” για την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα, θα πρέπει να ληφθούν όταν θα καταλαγιάσει τελείως το θέμα. Γαλάζιοι κύκλοι επεσήμαναν με έμφαση πως ο Απόστολος διέρρηξε πλέον τις σχέσεις του με άλλους πολιτικούς χώρους. Παράλληλα και όπως διαφαίνεται στον ορίζοντα, δεν αποκλείεται να επανεξεταστεί σοβαρότατα το θέμα Καράογλου για τη διεκδίκηση της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Πάντως ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, όπως σχολίασαν άνθρωποι του περιβάλλοντος του, κράτησε και κρατάει “αμέτοχη” στάση στο όλο θέμα. Βέβαια ο Θοδωρής, για όσους τον ξέρουν καλά, είναι υπέρμαχος των ισορροπιών και όχι της όξυνσης των προβλημάτων.
Τελικά, μπορεί να απετράπη οποιοδήποτε επεισόδιο στο τριήμερο της Θεσσαλονίκης 26 -28 Οκτωβρίου, δημιουργήθηκε όμως μέγα διπλωματικό – πολυκομματικό – ενδοκομματικό θέμα.

Σε λίγες μέρες θα γιόρταζε άγκαλιά με το παιδάκι της,γιατί την έλεγαν Αγγελική.

Το όνομα της δεν το ξέρει κανείς, ούτε και εκείνο του αγέννητου παιδιού της που κάηκε μέσα της στο δολοφονικό εμπρησμό της ΜΑRFIN
τον Μαίο του 2012.

Για την Αγγελικούλα, που πυρπολήθηκε στη πυρά του ανεξέλεγκτου φανατισμού, δεν έγιναν συλλαλητήρια, ούτε γράφτηκαν τραγούδια.
Ο άντρας και οι γονείς της δεν κληθηκαν να περιγράψουν την τραγωδία του άδικου χαμού της σε καμιά εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη, αλλά ούτε και οι γνωστοί σχολιαστές από τα μεγάλα κανάλια, ζήτησαν από οθόνης να συλληφθούν άμεσα οι δολοφόνοι της.
Κανένας Σαμαράς ή Δένδιας, δεν βγήκε να δηλώσει ότι “πάταξε το τέρας” της φανατικής βίας που την έκαψε ζωντανή μαζί και το παιδάκι που θα γεννούσε.

Κανένας εισαγγελέας δεν βρήκε μέσα σε μία εβδομάδα και μόνον, σε ποιά  “εγκληματική οργάνωση” ανήκαν οι δολοφόνοι της.
Δεν “άξιζε” φαίνεται να γίνει τηλεοπτικό σόου ο θάνατος της και γι΄ αυτό και “σκεπάστηκαν “οι επώνυμες κραυγές των δολοφόνων της που φώναζαν (ξεκάθαρα στο βίντεο)” να καείτε, να καείτε όσοι δουλεύετε σε τράπεζες.”

“Πνίγομαι” ήταν το μόνο που κατάφερε να ψελλίσει στον άνδρα της από το κινητό, λίγο πριν τη καταβροχθίσουν οι σαρκοβόρες πύρινες φλόγες από τις Μολότωφ, που πέταξαν οι “διαμαρτυρόμενοι” και έκαψαν τη τράπεζα.

Αντιγράφω αυτό το συγκλονιστικό  e-mail που έλαβα με την ελπίδα, ότι οι ατιμώρητοι δολοφόνοι της, “κήρυκες” μιας ανεξέλεγκτης βίας  κρυμμένης κάτω από τον παραπλανητικό τίτλο των “κοινωνικών αγώνων”
κάποια στιγμή ΙΣΩΣ “τιμωρηθούν” από τις τύψεις τους για αυτό το αναίτιο έγκλημα φανατισμού και διεστραμένης λογικής πού έκαναν.
Υπάρχει μία και μόνη παρηγοριά για μένα.
Ότι δεν μπορεί θα υπάρχει Θεία Δίκη για παρόμοιους εγκληματίες.
Πηγή: agnostoprosopo.blogspot.gr/

Το γαλάζιο μάτι

Facebook Comments