Ήπιες και μικρού εύρους διακυμάνσεις παρουσιάζει η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, ενώ είναι εμφανές ότι οι ανοδικές διαθέσεις του προηγούμενου διαστήματος έχουν ανακοπεί.

Στα γραφεία των θεσμικών γίνονται συζητήσεις του τύπου ότι έχει μειωθεί ο μεταρρυθμιστικός οίστρος της κυβέρνησης και πως στο παρασκήνιο γίνονται πολιτικές παρεμβάσεις προκειμένου οι δανειστές να αποδεχθούν το δημοσιονομικό κενό των 500 εκατ. ευρώ που υποστηρίζει η Ελληνική πλευρά.

Ταυτόχρονα, θεωρείται βέβαιο ότι οι συζητήσεις για την εξυπηρέτηση του Ελληνικού χρέους έχουν ήδη ξεκινήσει, αλλά δεν πρόκειται να ληφθεί καμία απόφαση μέχρι τον Απρίλιο του 2014 κι αυτό για να μην καμφθούν οι προσπάθειες της Ελλάδας ή για να μην υπάρξει επανάπαυση.

Από εκεί και πέρα είναι εμφανές ότι μετά τα πακέτα στην Πειραιώς, οι ξένοι έχουν τη θέση του παρατηρητή στην αγορά μας, με εξαίρεση κάποια funds που συνεχίζουν να χτίζουν θέσεις σε μετοχές, όπως η ΜΕΤΚΑ, ο Μυτιληναίος, ο ΟΤΕ, η ΕΧΑΕ, η ΔΕΗ και ο ΟΠΑΠ. Η μετοχή της Πειραιώς αντιδρά στη συνεδρίαση της Πέμπτης, με κέρδη σχεδόν 2,5%, στο 1,52 ευρώ, δεδομένου ότι η πώληση του πακέτου που κατείχε η BCP και έγινε με discount 15%, πραγματοποιήθηκε στο 1,5 ευρώ.

Εντολές αγορών βγαίνουν και σήμερα στον ΟΤΕ, με τη μετοχή να ενισχύεται στη περιοχή των 9 ευρώ. Κέρδη στα 7,81 ευρώ για την ΕΧΑΕ, μετά τη θεαματική αύξηση των συναλλαγών στο Χ.Α., πάνω από τα 6 ευρώ ο Μυτιληναίος, στα 4,16 ευρώ ενισχύεται η Εθνική και λίγα κέρδη από την Jumbo, μετά την αύξηση της τιμής στόχου από τους ξένους. 

Από εκεί και πέρα διόρθωση στο δρόμο για τα υψηλά των 9,48 ευρώ για τον ΟΠΑΠ, πιέσεις 3,5% για τη Βιοχάλκο, στα 7,13 ευρώ, διόρθωση από τα υψηλά της και για τη ΔΕΗ, με τη μετοχή στα 10,48 ευρώ και συσσώρευσης συνέχεια για την Ιντραλότ, που υποχωρεί οριακά στο 1,89 ευρώ. Οι συναλλαγές στο Χ.Α. ανέρχονται πάνω από τα 51 εκατ. ευρώ, ενώ από τις τράπεζες ξεχωρίζει με κέρδη κοντά στο 3,4% η Eurobank, μετά τις πληροφορίες που θέλουν τη διοίκηση της τράπεζας να έχει πάρει το «πράσινο φως» από το ΤΧΣ για να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την Fairfax και το fund Αpollo.

Facebook Comments