Οι διεθνείς δανειστές της χώρας προσανατολίζονται να αναβάλουν την προγραμματισμένη επίσκεψή τους στην Αθήνα, καθώς δεν έχουν ακόμη συμφωνήσει με την κυβέρνηση στο πώς θα καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό ύψους 2 δις ευρώ για το 2014, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις αξιωματούχων της ευρωζώνης.

Η κυβέρνηση ανέμενε την τρόικα (Ε.Ε., ΕΚΤ, ΔΝΤ) στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα, όπως ήταν προγραμματισμένο, προκειμένου να ολοκληρώσουν την καθιερωμένη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και να αποφασίσουν για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του 1 δις ευρώ.

«Υπάρχουν ολοένα και μεγαλύτερες διαφορές ανάμεσα στην Αθήνα και την τρόικα,»  δήλωσε ένας από τους αξιωματούχους. Και πρόσθεσε ότι η προγραμματισμένη επίσκεψη αναβάλλεται προς το παρόν «οι Έλληνες λένε: “Κάνουμε αρκετά” και η τρόικα λέει ότι χρειάζονται νέες δράσεις για να κλείσει ο προϋπολογισμός».

Κανονικά η επίσκεψη δηλώνουν έλληνες αξιωματούχοι

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα η  τρόικα ξεκίνησε την αξιολόγηση τον Σεπτέμβριο και αρχικά αναμενόταν να επιστρέψει στην Αθήνα στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με δηλώσεις Ελλήνων αξιωματούχων την περασμένη εβδομάδα, οι επιθεωρητές θα επέστρεφαν στις 4 Νοεμβρίου .

«Τίποτα δεν έχει αλλάξει. Τους περιμένουμε στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός» δήλωσε υψηλόβαθμος έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος.

Facebook Comments