“Ο πολίτης του κόσμου”… Ο “φάντασμα” βουλευτής… Ο άνθρωπος που έσωσε την Ελλάδα και συμβουλεύει τις ΗΠΑ… Ο καθηγητής του Χάρβαντ… Ο ομιλητής των 40.000€ ανά παρουσία – ομιλία… Ο Μέγας ΓΑΠ, φροντίζει τους ψηφοφόρους του στην Αχαϊα, με τον καλύτερο τρόπο. ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΑΠΑΛΛΑΞΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ! ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ! Αγανακτισμένος ΠΑΣΟΚος – βλέποντας τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων στην Πάτρα, όπου το πάλαι ποτέ ισχυρό ΠΑΣΟΚ, να λαμβάνει μόλις το 5%- στοχοποιώντας το “παιντί της αλλαγής”, είπε χαρακτηριστικά: “Πως να πάει μπροστά αυτό το (από) -κόμμα? Όταν ο Παπανδρέου, δεν έχει ανοίξει ούτε καν το πολιτικό του γραφείο στην Αχαϊα? Όταν έχει εμφανιστεί στο νομό, μόλις δύο φορές, κι εκείνες σε φιλικά ουζάκια”?

Θα μείνουμε στο ΠΑΣΟΚ Αχαϊας, γιατί επιτέλους βρήκε στέγη. Μετά την προ πέντε μηνών έξωση από τα γραφεία (θα μου πείτε συνηθισμένο πλέον το φαινόμενο εξώσεων στο κόμμα των ανικανότερων πρωθυπουργών της Ελλάδας), βρήκε επιτέλους στέγη. Πριν από τρεις μήνες, οι οπαδοί  – μέλη του κινήματος, έβαλαν το χέρι στην τσέπη, συγκέντρωσαν το απαραίτητο οικονομικό ποσό και οι άνθρωποι, ξανάνοιξαν τα γραφεία τους. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΙΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥΣ…..

Γκρίνια και δυσαρέσκεια επικρατεί στους πατρινούς ΣΥΡΙΖΑιους κόλπους, τόσο από τις συνιστώσες, όσο και από τον κομματικό μηχανισμό του “συνιστω- πολυτασικό- κινηματικο-κομματικό” τέλος πάντων… του ΣΥΡΙΖΑ, για τη βουλευτίνα Αχαϊας, Μαρία Κανελλοπούλου. Η -κατά τα άλλα συμπαθέστατη ηθοποιός- έχει δυσανασχετήσει τους ψηφοφόρους της και όχι μόνον, για την “ανύπαρκτη” παρουσία της στο ελληνικό κοινοβούλιο. Η κόντρα και τα μαχαιρώματα καλά κρατούν και είναι καθημερινά. Της χρεώνουν από τη μη επαρκή ενημέρωση της για τα προβλήματα του νομού μέχρι και μηδαμινή σε πολλές των περιπτώσεων ανύπαρκτη εκπροσώπηση του νομού στη Βουλή.

Μάλλον θα του “ξέφυγε” και θα του έχει μείνει απωθημένο από τα παιδικά του χρόνια…. η “θεογκόμενα” του Αστερίξ, που δε είχε την τύχη να απολαύσει “μοναδικές” στιγμές με τον Πέτρο Τατσόπουλο. Αλλιώς δεν εξηγείτε ο σχολιασμός του “γνωστού” για τις γνωστές -κατά προσωπική του ομολογία- επιδώσεις “τρίτου βαθμού”, Πέτρου Τατσόπουλου πως: Ο Γλέζος μποιάζει με το το γεροντάκτο στον Αστερίξ με τη Θεογκόμενα”. Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει στο “Βήμα FM” τα όσα είπε ο Μανώλης Γλέζος πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πείθει για το πού θα βρει τα λεφτά, με απίστευτη φαιδρολογία είπε: «Ο Γλέζος μοιάζει με τον γεροντάκο στον Αστερίξ με τη θεογκόμενα…». Και συνέχισε: «Ο κ. Γλέζος τα έλεγε και παλιότερα αυτά για τα λεφτά, αλλά η ουσία είναι πως δεν μπορεί να γίνει δραματική αλλαγή στο οικονομικό τοπίο χωρίς ανάλογη δραματική αλλαγή στην φορολογική πολιτική».

Ψυχραιμία, νηφαλιότητα αλλά και “φαινομενική” στήριξη, ακολουθούν τον απόηχο των δηλώσεων – αποφάσεων του Απόστολου Τζιτζικώστα, για την παρουσία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής στην εξέδρα των επισήμων, στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Σε σχετική εκδήλωση για την “ουσιαστική σύνδεση των πανεπιστημίων με την κοινωνία” που διοργάνωσε η Διοικούσα Επιτροπή ΝΔ Θεσσαλονίκης, στο δημαρχείο της πόλης, ήρθαν “μαζί” ο περιφερειάρχης Θεσσαλονίκης με το Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Ανδρέα Παπαμιμίκο. Την ίδια στιγμή, αξιόπιστες και εγκυρότατες πηγές “θέλουν” τον Απόστολο, να επικοινώνησε με το σύνολο των κομματικών του διασυνδέσεων, ώστε να επιβεβαιώσει “το αδιατάραχτο” της υποψηφιότητάς του, για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Διασυνδέσεις τις οποίες θα ζήλευαν οι περισσότεροι των εμπλεκόμενων με τα πολιτικά δρώμενα.

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης, με θέμα «πόλη, κοινωνία και πανεπιστήμια – ο δρόμος προς την ανάπτυξη απαιτεί συνεργασία», στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Ρηξικέλευθες προτάσεις για ουσιαστική και αποτελεσματική διασύνδεση των πανεπιστημίων με την κοινωνία και την αγορά εργασίας παρουσίασε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος. Την ίδια στιγμή, το ενδιαφέρον τράβηξε η τοποθέτηση του Πρυτάνεως ΑΠΘ, Γιάννη Μυλόπουλο, η οποία εξέπληξε θετικά τους παραβρισκόμενους, λόγω των πολιτικών του “πιστεύω”.  Χαρακτηριστικό σχόλιο που κυριάρχησε είναι πως “για ΠΑΣΟΚ έχει πολύ διευρυμένες απόψεις” . Ο Δημοτικός Σύμβουλος στη Θεσσαλονίκη -επικεφαλής του συνδυασμού “Ενεργοί πολίτες- Οικολογία στην Πράξη” Χρήστος Μάτης,  περιέγραψε με απίστευτη ρεαλιστικότατα την πανεπιστημιακή κατάσταση: “Το μόνον ιδιωτικό που υπάρχει στο πανεπιστήμιο, είναι οι παράνομοι μικροπωλητές”.

Εμείς από τη μεριά μας, θα εστιάσουμε στις θέσεις και τη γενικότερη στάση του Προέδρου της Διοικούσας ΝΔ Θεσσαλονίκης, Μηνά Σαμαντζίδη. Του αναγνωρίζουμε πως κάνει πράξη την πραγματική έννοια του διαλόγου και του ανοίγματος των κομμάτων στην κοινωνία. Ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά: “Δε φοβόμαστε την πρόκληση του διαλόγου ακόμα και με άτομα που έχουν άλλες ιδεολογικές και πολιτικές αφετηρίες από εμάς. Που έχουν διαφορετικό πολιτικό λόγο”. Κ. Σαμαντζίδη, δε νομίζουμε πως μπορεί να διαφωνήσει κανείς πως “αυτό” θα πει πλουραλιστικός διάλογος.

Οχυρώνονται και στελεχώνονται με ικανότατα στελέχη τα πολύπαθα “νησιωτικά” νοσοκομεία. Οι αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας, με τις νέες τοποθετήσεις διοικητών και υποδιοικητών, ήδη, κρίνονται θετικά και μόνον από την ανάγνωση των ονομάτων. Δε θα ήταν υπερβολή να πει κάποιος πως τα κριτήρια επιλογής ήταν αξιοκρατικά και κατά κοινή ομολογία, οι νέοι διορισμοί έρχονται να καλύψουν ένα μεγάλο κενό στον πολύπαθο χώρο της υγείας και ειδικά της νοσοκομειακής περίθαλψης. Ένα από τα ονόματα που ξεχώρισαν στη λίστα των νεοδιορισμένων είναι “αυτό” του κ. Παναγιώτη Ζαφειρόπουλου, που αναλαμβάνει τη θέση του διοικητή Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλληνίας.

Η τοποθέτησή του, έγινε με ιδιαίτερη ικανοποίηση αποδεκτή, από την τοπική κοινωνία του νησιού, καθώς πρόκειται για έναν τεχνοκράτη, που παρά το νεαρό της ηλικίας του, διαθέτει “πλούσιο” επαγγελματικό και εργασιακό βιογραφικό. Ο ίδιος -σύμφωνα με το περιβάλλον του- κρατάει χαμηλούς τόνους καθώς κύριος γνώμονας του, ήταν πάντα η παραγωγή έργου σε συνδυασμό με την αποτελεσματικότητα. Ο πατρινός, γεννημένος στην Αυστραλία, με πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, καλείται υπηρετήσει και να αναβαθμίσει -σε περίοδο οικονομικής κρίσης- μία από τις πιο νευραλγικές νοσοκομειακές νομάδες, αυτή, των Ιονίων νησιών.

Ο γενικός γραμματέας ΝΟΔΕ ΝΔ Αχαϊας, Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος, ξεκινάει με “υπερκομματικές” διαθέσεις, πρόγραμμα και σχεδιασμό, καθώς είναι υπέρμαχος της ρήσης πως: “Υγεία, παιδεία και κοινωνικά προβλήματα, δεν έχουν ούτε πολιτικό χρώμα ούτε πρέπει να μπαίνουν στο βωμό της οποιασδήποτε μικροπολιτικής σκοπιμότητας”. Ο ίδιος δήλωσε στο “γαλάζιο μάτι”: “Θέλω να ευχαριστήσω την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου. Δεσμεύομαι πως θα δουλέψουμε ακούραστα μαζί με το προσωπικό του νοσοκομείου -ιατρικό και νοσηλευτικό- και οι αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου θα είναι διαφανείς και προς όφελος των ασθενών. Γνωρίζω πολύ καλά τα οικονομικά προβλήματα και τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσει όποιος πρέπει να ανταπεξέρθει σε δυσεπίλυτες καταστάσεις, όταν δεν υπάρχουν οι πόροι. Αλλά, αυτό είναι και το ζητούμενο. Αυτή είναι η πρόκληση. Να επιλύσεις με σωστό σχεδιασμό και συνεννόηση το δύσκολο”.     

Το γαλάζιο μάτι

Facebook Comments