210 κιθαριστές: σολίστες, καθηγητές και μαθητές 30 ωδείων από όλη τη χώρα, συμπράττουν σε μία μοναδική μουσική εμπειρία, που παρουσιάστηκε ζωντανά και καταγράφηκε σε μία δισκογραφική παλέτα ήχων και μελωδιών.

Αποτελώντας τον καρπό μιας συλλογικής προσπάθειας, που αναδεικνύει την επιμονή, την υπομονή, τη μελέτη και τον ζήλο των μελών της, η συναυλία που παρουσιάστηκε από τον Βαγγέλη Μπουντούνη, τη Μάρω Ραζή και την ορχήστρα «100 κιθάρες», στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τον Δεκέμβριο του 2012, ηχογραφήθηκε, μαγνητοσκοπήθηκε και κυκλοφορεί σε διπλό cd και dvd από τη Sui Generis Music, η παρουσίαση του οποίου θα πραγματοποιηθεί στον Ιανό, τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου, στις 8 το βράδυ.

Από την ίδρυση της ορχήστρας των «Κιθαριστών», που είναι γνωστή και ως «100 κιθάρες», ακόμα και αν είναι πολλοί περισσότεροι,  όλοι οι συντελεστές, αλλά και ο ιδρυτής της,  Βαγγέλης Μπουντούνης, μιλούν για τη δυσκολία συντονισμού και κουρδίσματος μιας ορχήστρας νυκτών εγχόρδων, αλλά και για το «παράδοξο» να παίζουν οι σολίστες, οι δάσκαλοι και οι μαθητές μαζί. Έτσι, οι εμφανίσεις τους είναι σπάνιες, όπως και η δισκογραφική τους παρουσία. Όμως, έχουν καταφέρει να κερδίσει το κοινό με τους ήχους τους.

Με αγαπημένες μελωδίες

Απόδειξη είναι η νέα αυτή δισκογραφική δουλειά, που περιλαμβάνει  μελωδίες από το κλασικό ρεπερτόριο («Η Άνοιξη» – Vivaldi, «Χοροί Αναγέννησης»), τον παγκόσμιο κινηματογράφο («Doctor Zhivago», «The godfather theme»), αγαπημένες μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι («Το βαλς των χαμένων ονείρων», «Ο εφιάλτης της Περσεφόνης»), παραδοσιακά τραγούδια από  τον Πόντο και τη Θράκη, αλλά και από την Ισπανία και το Μεξικό, μελωδίες των Astor Piazzolla («Libertango»), Yann Tiersen («La Valse d’ Amelie») και άλλες.

Στον δίσκο, συμμετέχουν, επίσης, η ερμηνεύτρια Βασιλική Καρακώστα, η σοπράνο Ελπινίκη Ζερβού, η σολίστ της κιθάρας Μάρω Ραζή, ο Κωνσταντίνος Μπουντούνης (βιολοντσέλο) και η Λυδία Μπουντούνη (βιολί).

Πληροφορίες
Ιανός: Σταδίου 24 – Αθήνα, τηλ.: 210 3217917.

Facebook Comments