Την Παρασκευή στις 12:00, το μεσημέρι, ορίστηκε η συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους της Τρόικας.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα προτάξει στη συζήτηση με τους κ.κ. Τόμσεν, Μορς και Μαζούχ το γεγονός ότι μέσα σε τέσσερις μήνες έχει υλοποιήσει τη συμφωνία της κυβέρνησης που αφορά στην ένταξη στο πρόγραμμα κινητικότητας 12.500 δημοσίων υπαλλήλων.

Η ταχύτητα και η αποτελεσματικότητα υλοποίησης των συμφωνηθέντων έχει μετατρέψει πλέον το μείζον ζήτημα του Δημοσίου, στις συναντήσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών, από ανυπέρβλητο πρόβλημα σε διαπραγματευτικό πλεονέκτημα, όπως έχει αναφέρει πρόσφατα και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η εξέλιξη αυτή δίνει πλέον τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να στραφεί από τους ποσοτικούς στους ποιοτικούς στόχους που θέλει να προωθήσει μέσα σε ένα γενικότερο πλαίσιο μεταρρυθμίσεων, προκειμένου ο δημόσιος τομέας να γίνει πιο αποτελεσματικός και φιλικός προς τους πολίτες.

Η αρχική δέσμευση της κυβέρνησης αφορούσε στην ένταξη στην κινητικότητα 12.500 υπαλλήλων ως το τέλος Ιουνίου, αλλά όταν έφτασε εκείνη η προθεσμία ουδείς είχε ακόμα ενταχθεί. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση των δομών, δημιουργήθηκαν τα νέα σχέδια στελέχωσης των κεντρικών υπηρεσιών των υπουργείων και προέκυψε το πλεονάζον προσωπικό που εντάχθηκε τελικά στην κινητικότητα.

Όλα αυτά εγκρίθηκαν από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης σε πέντε ξεχωριστές συνεδριάσεις, ενώ στη συνέχεια εκδόθηκαν περίπου τριάντα Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις και δύο Υπουργικές Αποφάσεις (καθόριζαν τη διαδικασία επιλογής των υπαλλήλων) για την ένταξη των 12.500 υπαλλήλων στο πρόγραμμα της κινητικότητας

Στη συνάντηση της Παρασκευής, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο κ. Μητσοτάκης θα θέσει εκ νέου το ζήτημα της προσμέτρησης στο συνολικό αριθμό (4.000 δημόσιοι υπάλληλοι) των απολύσεων που έχουν συμφωνηθεί για το 2013 όσων εργαζομένων απολυθούν από τα Αμυντικά Συστήματα και την ΕΛΒΟ μετά από την αναδιάρθρωσή τους, εφόσον κάτι τέτοιο αποφασίσει τελικά η κυβέρνηση.

Facebook Comments