Σε θετικό έδαφος έκλεισαν οι αμερικανικοί δείκτες τη συνεδριάση της Τρίτης, με τα θετικά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ να καθιστούν αισιόδοξους τους επενδυτές, παρά το νευρικό κλίμα που επικράτησε στις ευρωαγορές.

Ο Dow ανέβηκε 0,77% στις 14.559 μονάδες, ο Nasdaq κέρδισε 0,52% στις 3.252 μονάδες, και ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,79% στις 1.564 μονάδες, μένοντας κοντά στο ιστορικό υψηλό των 1.565,5 μονάδων.

Στο ταμπλό, η Monsanto ενισχύθηκε κατά 3,8%, μετά τη συμφωνία που υπήρξε με την DuPont να εγκαταλήψει ορισμένες πατέντες για τις καλλιέργιες σόγιας.

Στο +6,1% βρέθηκε Netflix μετά την αύξηση της τιμής στόχου της από την Pacific Crest Securities.

Στον αντίποδα, η Apparel υποχώρησε, επηρεασμένη από τις απώλειες σχεδόν του 2% των Gap και Macy’s.

Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης τιμών κατοικιών S&P/Case-Shiller ενισχύθηκε ελαφρώς κατά 0,1% τον Φεβρουάριο σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, με αποτέλεσμα η αύξησή του στο 12μηνο να ανέλθει στο 8,1%.

Πρόκειται για τα υψηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο 2010 και το ποσοστό αύξησης είναι το μεγαλύτερο από τον Ιούνιο 2006.

Ο δείκτης S&P/Case-Shiller αποτυπώνει τις τιμές των κατοικιών σε 20 μεγαλουπόλεις των ΗΠΑ. Εξ αυτών η μεγαλύτερη άνοδος εμφανίστηκε στο Φοίνιξ με 23,2% και η μικρότερη στη Νέα Υόρκη με 0,6%.

Οι παραγγελίες διαρκών αγαθών έγραψαν άνοδο κατά 5,7% για το Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη η αμερικανική κυβέρνηση.

Σημειώνεται πως οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για αύξηση 4,6%.

Facebook Comments