Στόχος τη τρίτης συνάντησης των 75 μελών των διαπραγματευτικών ομάδων των δύο χριστιανικών κομμάτων και των Σοσιαλδημοκρατών ήταν οι πρώτες οριστικές αποφάσεις σε οικονομικά θέματα και θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Στο επίκεντρο της λεγόμενης ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε για τρίτη φορά τέθηκαν ζητήματα εξωτερικής και οικονομικής πολιτικής. Συμφωνία επικρατεί μεταξύ άλλων στα εξής θέματα:

-ανάπτυξη του ευρυζωνικού διαδικτύου με ένα δις ευρώ ετησίως

-μπόνους σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις για την έρευνα

-καθιέρωση πλαφόν στο ύψος αυξήσεων του ενοικίου

-επαναφορά του επιδόματος θέρμανσης για τους χαμηλόμισθους.

Μένει πάντως να διευκρινιστεί πως θα χρηματοδοτηθεί η ανάπτυξη του ευρυζωνικού διαδικτύου. Το ευρυζωνικό δίκτυο θα καλύπτει ολόκληρη τη Γερμανία μέχρι το 2018.

Τα βρήκαν και στην εξωτερική πολιτική


Διαφωνία επικρατεί ακόμη στο θέμα των συντάξεων για το πως δηλαδή θα αντιμετωπισθεί το φαινόμενο της φτώχειας στα γεράματα.

Αναφορικά με την εξωτερική πολιτική επικρατεί συναίνεση απόψεων. Συμφώνησαν να τονισθεί στο κυβερνητικό πρόγραμμα η εταιρική σχέση με τις ΗΠΑ παρά το σκάνδαλο κατασκοπείας με την αμερικανική μυστική υπηρεσία NSA, καθώς και ότι η Γερμανία θα πρέπει να συμβάλει περισσότερο απ΄ ότι στο παρελθόν στην επίλυση διεθνών συγκρούσεων.

Τέλος συμφώνησαν ότι θα πρέπει να προωθηθεί η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Προς αυτή την κατεύθυνση– τόνισαν οι δυο πλευρές -θα συμβάλουν η ολοκλήρωση της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς ή ακόμη η φορολογική εναρμόνιση εντός της ΕΕ.

Facebook Comments