Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε εχθές το απόγευμα σε αγροτοδασική έκταση στη Λέσβο, μεταξύ Γέρας και Πλωμαρίου.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο αναμένεται να ενισχυθούν το πρωί και με πέντε πυροσβεστικά οχήματα από την Αθήνα ενώ ήδη έχουν φτάσει με στρατιωτικό ελικόπτερο πεζοπόρα τμήματα από Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η φωτιά για την ώρα δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Για εμπρησμό έκανε λόγο ο διοικητής της Πυροσβεστικής του νησιού καθώς – όπως είπε – ενώ η πρώτη εστία που ξέσπασε εχθές νωρίς το απόγευμα κατασβέστηκε άμεσα, λίγο παρακάτω, ξεσπούσαν νέα μέτωπα.

Στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς εχθές, 4 πυροσβέστες τραυματίστηκαν οι τρεις εκ των οποίων μεταφέρθηκαν με εγκαύματα στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Μια οικία καταστράφηκε ολοσχερώς και άλλες δύο υπέστησαν σοβαρές ζημιές. Στις φλόγες τυλίχθηκαν δύο Ι.Χ. και ένα όχημα της Πυροσβεστικής.

Σε ύφεση είναι η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε εχθές, λίγο μετά το μεσημέρι, στο Λαγονήσι, στη συμβολή της Λεωφόρου Αναβύσσου με την οδό Παναγούλη έως την παραλιακή. Στην προσπάθεια κατάσβεσής της εχθές, 4 πυροσβέστες τραυματίστηκαν οι τρεις εκ των οποίων μεταφέρθηκαν με εγκαύματα στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Ακόμη, μια οικία καταστράφηκε ολοσχερώς και άλλες δύο υπέστησαν σοβαρές ζημιές, ενώ κάηκαν και δύο Ι.Χ. και ένα όχημα της Πυροσβεστικής.

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά στην Εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου στο ύψος της Ακράτας καθώς και η φωτιά στην περιοχή Νέα Καρβάλη Καβάλας.
 

Facebook Comments