Εντός τριμήνου εκτίμησε ότι θα ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία για την αδειοδότηση των καναλιών ο ΓΓ Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Λ. Κρέτσος. 

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε πως η καταβολή για κάθε τηλεοπτική άδεια διαμορφώνεται στα 35 εκατ. ευρώ σε δέκα ισόποσες δόσεις, όπως αποφάνθηκε η Ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Ο κ. Κρέτσος επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας ότι η ίδια «και τα παρακολουθήματά της δεν ήθελαν ποτέ να γίνει ο διαγωνισμός και έδωσαν αγώνα να προστατέψουν το πορτοφόλι των καναλαρχών». Πρόσθεσε πως ο διαγωνισμός που είχε γίνει ήταν πετυχημένος.

«Για να πατάξουμε τη διαπλοκή απαιτείται να υπάρχει διαφάνεια και στο σύνολο των συναλλαγών που υπάρχουν στη διαφημιστική αγορά… Λειτουργεί καθεστώς ασύμμετρων διαπραγματεύσεων… Η νέα νομοθετική ρύθμιση βάζει πάνω από το τραπέζι όλες τις συναλλαγές» επισήμανε αναφερόμενος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που ψηφίστηκε σήμερα από τη Βουλή.

Για τις θέσεις εργασίας, ο κ. Κρέτσος υπογράμμισε ότι θα επανέλθουν οι συλλογικές συμβάσεις μέχρι το καλοκαίρι του 2018, ενώ δεσμεύτηκε για τη διασφάλιση τουλάχιστον 400 θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης σε κάθε κανάλι.

Facebook Comments