Το κτίριο βρίσκεται υπό κατάληψη απο πρώην εργαζομένους απο τον περασμένο Μάιο, όταν ανακοινώθηκε το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Η επιχείρηση ξεκίνησε από τις 04:15 με τη συμμετοχή ισχυρών δυνάμεων των ΜΑΤ. Οι αστυνομικές δυνάμεις μπήκαν στο κτίριο απο την πλαινή είσοδο και την ώρα εκείνη βρίσκονταν περίπου 50 άτομα, πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ.

Αυτήν την ώρα έχει ξεκινήσει καταμέτρηση των μηχανημάτων και του εξοπλισμού της ΕΡΤ, ενώ έξω από το κτίριο βρίσκονται τα προεδρεία ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΑ, που ζητούν να τους επιτραπεί να είναι παρόντες στην καταμέτρηση. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν έχει δοθεί σχετική άδεια.

Παράλληλα, εργαζόμενοι της ΕΡΤ και συνδικαλιστές καλούν τον κόσμο να μεταβεί στο ραδιομέγαρο για να εκδηλώσει τη συμπαράστασή του και να διαμαρτυρηθεί για την επέμβαση.

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής οδηγήθηκε ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης και τρεις ακόμα εργαζόμενοι της ΕΡΤ, σύμφωνα με τον δικηγόρο των εργαζομένων, Δημήτρη Περπατάρη.

Γύρω στις 6 το πρωί, οι αστυνομικές δυνάμεις άρχισαν να απωθούν τον κόσμο που έχει συγκεντρωθεί στο σημείο προς την πλατεία της Αγίας Παρασκευής, με αποτέλεσμα τη δημιουργία έντασης και την περιορισμένη χρήση χημικών.

Οι αστυνομικές δυνάμεις μετακίνησαν τον κόσμο μακριά απο το Ραδιομέγαρο, ενώ η κυκλοφορία έχει διακοπεί στο ανερχόμενο ρεύμα της λεωφόρου Μεσογείων.

«Βρισκόμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα της δουλειάς των συναδέλφων μας» δήλωσε η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαίρη Αντωνιάδου, η οποία βρίσκεται με τα μέλη του προεδρείου της Ένωσης, έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ μετά την επέμβαση των ΜΑΤ στο κτίριο.

«Δέκα μέρες πριν από την επέτειο της χουντικής επέμβαση στο Πολυτεχνείου, η τροϊκανή κυβέρνηση εισέβαλε με τον ίδιο τρόπο στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Ζητάω το αυτονόητο, να μπω στο Ραδιομέγαρο γιατί δεν μπορεί να γίνεται αυτό χωρίς την παρουσία των εργαζομένων» δήλωσε, από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, Γιώργος Σαββίδης.

Στο Ραδιομέγαρο έφτασε πριν από λίγη ώρα αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη, μεταξύ άλλων, από τους Ν. Βούτση, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Δημ.Στρατούλη και Ν. Βαλαβάνη, που ζήτησαν να εισέλθουν στο κτίριο.

«Δεν μας άφηναν επί 2,5 ώρες να προσεγγίσουμε το ραδιομέγαρο. Καλούμε τον κόσμο να εκφράσει την αλληλεγγύη του. Είναι έξω από κάθε λογική να απαγορεύουν την είσοδο στο Ραδιομέγαρο ή την πρόσβαση σε αυτό, που ήταν ο ναός της ενημέρωσης εδώ και χρόνια. Ο εισαγγελέας κρύβεται, λέει ότι δεν είναι υπεύθυνος για την επιχείρηση. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα και θα ζητάμε διαρκώς να μπούμε στο Ραδιομέγαρο» δήλωσε ο Νίκος Βούτσης.

Ο υφυπουργός Δημόσιας Τηλεόρασης, Παντελής Καψής, δήλωσε στην εκπομπή Πρώτη Γραμμή του Σκάι ότι ο ίδιος δεν γνώριζε τίποτα και η όλη επιχείρηση οργανώθηκε απο το υπουργείο Δημ. Τάξης. Υπενθυμιζεται οτι ο κ. Καψής είχει καλέσει τους καταληψίες να αδειάσουν το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, καθώς όπως είχε πε, υπάρχει ο κίνδυνος να μην καταφέρει η χώρα μας να ανταποκριθεί στις ανάγκες που απαιτούνται για την κάλυψη της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε.

Facebook Comments