Μετά την Credit Agricole και την Citi χθες, σήμερα και οι Goldman Sachs, BofA Merrill Lynch και Barclays, δίνουν και αυτές τις προβλέψεις τους για την σημερινή απόφαση της ΕΚΤ.

Η Goldman Sachs εκτιμά πως τόσο το βασικό επιτόκιο όσο και το επιτόκιο καταθέσεων, θα διατηρηθούν σταθερά στο 0,5% και το 0% αντίστοιχα , ενώ αναμένει την ΕΚΤ να εκφράσει με μεγαλύτερη σαφήνεια την ανησυχία της για την πρόσφατη ενίσχυση του ευρώ .

Η BofA εκτιμά ότι η ΕΚΤ θα μειώσει το επιτόκιο αναχρηματοδότησης κατά 25 μονάδες βάσης, αλλά δεν θα προχωρήσει σε μείωση του επιτοκίου καταθέσεων . Ωστόσο , πιστεύει ότι ο πληθωρισμός θα σταθεροποιηθεί στα τρέχοντα επίπεδα , αναιρώντας την ανάγκη για την ΕΚΤ να δράσει στο επόμενο διάστημα.  Αυτό θα στηρίξει περαιτέρω τα carry trades στο ευρώ και θα αποδυναμώσει το ευρωπαϊκό νόμισμα.

Η Barclays επσημαίνει πως αν και οι προσδοκίες της αγοράς για δράση της ΕΚΤ έχουν αυξηθεί λόγω της απότομης πτώσης του πληθωρισμού , μια κίνηση τον Δεκέμβριο είναι πολύ πιο πιθανή από ότι σήμερα. Ως εκ τούτου , η απόφαση για αμετάβλητη πολιτική της ΕΚΤ σήμερα, θα οδηγήσει σε περαιτέρω άνοδο του ευρώ έναντι του δολαρίου. Ωστόσο, αναμένεται πως η ρητορική του Μάριο Ντράγκι θα είναι τέτοια σήμερα που θα κρατήσει την πιθανότητα για δράση τον Δεκέμβριο, ζωντανή.  Γι αυτό η Barclays  προτείνει την πώληση οποιουδήποτε ράλι του ευρώ έναντι του δολαρίου,ως ευκαιρία για ένα καλύτερο επίπεδο εισόδου αργότερα.
 

Facebook Comments