Τις τελευταίες μέρες μας απασχόλησε πάρα πολύ το ζήτημα των παρελάσεων και δικαίως. Όμως, υπάρχει ένα ζήτημα που πέρασε στα ψιλά. Αναφέρομαι στη Βίκυ Σταμάτη και στην καταγγελία της πως στο Δρομοκαΐτειο που νοσηλεύεται την κακοποίησε λεκτικά και σωματικά ένας φρουρός. Στο παρελθόν η ίδια κατήγγειλε εξευτελιστικές ενέργειες νοσηλευτριών στο πρόσωπο της.

Δεν μπορώ να καταλάβω τον κανιβαλισμό αυτής της γυναίκας. Πληρώνει με στέρηση της ελευθερίας της την ανάμειξη με τη διαφθορά, όμως γιατί πρέπει να διασύρεται κατά τέτοιον τρόπο; Φωτογραφίες εφημερίδας που αναμεταδόθηκαν σε πάρα πολλά sites, που την απεικονίζουν να κρατά ένα λούτρινο αρκουδάκι του γιού της, και να αναφωνεί ο όχλος από κάτω πως μοιάζει με τη Σελήνη της «Λάμψης», είτε πως παίζει θέατρο για να βγει σε λιγότερα χρόνια, είτε πως ότι παθαίνει το αξίζει.

Δεν πιστεύω πως ό,τι λέγεται είναι επειδή έτρωγε τα «κλεμμένα». Διαφορετικά το ίδιο μένος θα το έδειχναν σε όλους τους εμπλεκομένους του σκανδάλου, τον κ.Τσοχατζόπουλο για παράδειγμα ή την ίδια του την κόρη (η οποία όταν αποφυλακίστηκε δεν άκουσε το παραμικρό από τον ανώνυμο haterτου διαδικτύου). Υπενθυμίζω πως η εμπλοκή της Βίκυς Σταμάτη πέρα από τον ακριβό τρόπο ζωής της, ήταν πως τρεις μέρες πριν  την ψήφιση του νόμου «περί αποκατάστασης της φορολογικής Δικαιοσύνης και αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής»(3842/2010), που περιείχε διάταξη η οποία πενταπλασίαζε τη φορολογία ακινήτων που ανήκουν σε υπεράκτιες εταιρείες, αγόρασε έναντι ενός περίπου εκατομμυρίου ευρώ οικία στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου συμφερόντων της υπεράκτιας εταιρείας Τορκάσο.

Άρα γιατί τέτοιο μίσος;Έχουμε κοντή μνήμη σχετικά με άλλους πολύ πιο σεσημασμένους; Πολύ απλά, ο περισσότερος κόσμος δεν μπορεί να συγχωρήσει πως μια «βλάχα» από το Ζέλι, μια γυναίκα που απλά δούλευε στον ΟΤΕ και χωρίς να έχει ιδιαίτερη μόρφωση, πέρναγε καλύτερα από εκείνους. Ο φθόνος είναι πολύ μεγάλο πράγμα. Αντί να βλέπεις μια γυναίκα που έχει καταδικαστεί στη φυλακή για 12 χρόνια, δεν βλέπει το -8 περίπου ετών-παιδί της, έχει κάνει αφαίρεση όγκων από το στήθος της, έχει δεχτεί επιθέσεις από συγκρατούμενες της, έχει καταλήξει στο ψυχιατρείο, βλέπεις την αριβίστρια που κατάφερε να ζήσει καλύτερα από σένα. Αλλά, δεν σου φτάνουν όσα πέρασε. Όχι. Θέλεις να την αποδομήσεις. Να την χλευάσεις, να χλευάσεις όσους της βρίσκουν ελαφρυντικά, να αμφισβητείς όσα καταγγέλει.

Στην Ελλάδα είμαστε υποκριτές και ευχόμαστε να «ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα». Σε μια κοινωνία που υπάρχουν οι αντιλήψεις να βρεις τον καλό τον γαμπρό (που να έχει χοντρό πορτοφόλι γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι) κουνάς το δάχτυλο σε μια γυναίκα που το έκανε πράξη ηθελημένα ή όχι. Σε μια κοινωνία που υπάρχει παντού η διαφθορά, αλλά όταν μιλάμε για τη γυναίκα πρώην Υπουργού που ζούσε μες την χλιδή ,εκεί πρέπει να εξαντληθεί όλο το μένος μας. Δεν υπάρχουν χειρότεροι από κείνη, όχι. Αυτή φταίει για όλα τα δεινά της χώρας μας! Στην περίπτωση του Παπαγεωργόπουλου γιατί δεν επιδείξαμε τέτοιο σθένος;‘Η στο πρόσφατο παράδειγμα του Παπακωνσταντίνου; Η’ για τον ίδιο τον Τσοχατζόπουλο που είναι και ο άμεσα υπεύθυνος εν προκειμένω; Επειδή είναι άντρας, έχει και κάποια ιστορία στην πολιτική και βεβαίως βεβαίως άνηκε στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα;

Πραγματικά αναρωτηθείτε αν όσα καταγγέλει η Βίκυ Σταμάτη είναι αλήθεια. Αν όντως έχει ψυχιατρικά προβλήματα και την κακομεταχειρίζονται. Θα σας άρεσε; Θα το βρίσκατε δίκαιο; Μα τι λέω, εδώ υπάρχει η πλήρης απαξία των ψυχολογικών διαταραχών. Γίναμε όλοι ψυχίατροι και ψυχολόγοι από τον καναπέ μας και βγάζουμε το πόρισμα για την Σταμάτη και την κάθε Σταμάτη. Τα βάζουμε μαζί της επειδή δεν μπορούμε να αγγίξουμε τους άλλους, δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται…

Facebook Comments