Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, που επικαλείται Έλληνες αξιωματούχους, οι συζητήσεις με το Brussels Group θα ολοκληρωθούν το Σαββατοκύριακο ή μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι υπήρξε σημαντική γεφύρωση, χωρίς όμως τελική κατάληξη ακόμα.

Αύριο θα γίνει το Euroworking Group, το οποίο θα κρίνει την πορεία των διαπραγματεύσεων και αυτό θα καθορίσει εάν και πότε θα συνεδριάσει το Eurogroup. 

Θετικό είναι πάντως το κλίμα που εκπέμπεται σχετικά με την έκβαση της διαπραγμάτευσης και συμφωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές. Συγκρατημένα αισιόδοξη παρουσιάστηκε η ελληνική πλευρά, με κυβερνητική πηγή να δηλώνει στο Reuters ότι «Η διαδικασία στο Brussels Group έχει ολοκληρωθεί. Έγιναν σημαντικά βήματα προόδου. Τα τεχνικά κλιμάκια θα συνεχίσουν τη συλλογή στοιχείων στην Αθήνα».

Παράλληλα, κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε στο Reuters ότι η παύση των διαπραγματεύσεων δεν αποτελεί σημάδι ρήξης, αλλά μια ένδειξη μιας προόδου με αργούς ρυθμούς που μπορεί να συνεχιστούν στην Αθήνα την Τετάρτη.

Από την πλευρά των δανειστών πάντως, εκτιμάται ότι δύσκολα θα υπάρξει κάποια απόφαση αυτή την εβδομάδα, με δεδομένο ότι από την Πέμπτη ξεκινά η αργία του Πάσχα για τους Καθολικούς.
 

Facebook Comments