Εξαιρετικά κινούνται οι πωλήσεις τη Skoda που για πρώτη φορά στην ιστορία της, που αισίως φτάνει τα 120 έτη, πραγματοποίησε νέο ρεκόρ, σπάζοντας το φράγμα του ενός εκατομμυρίου οχημάτων. 

Έτσι, ο όγκος των πωλήσεων της τσέχικης εταιρείας το 2014 έφτασε συνολικά τα 1.037.000 αυτοκίνητα, σημειώνοντας αύξηση 12,7% σε σχέση με την προηγούμενγ χρονιά. Το μερίδιο της Skoda στην παγκόσμια αγορά αυξήθηκε στο 1,4% παρουσιάζοντας νέο ρεκόρ στα οικονομικά αποτελέσματα.

Στην αυξητική πορεία των πωλήσεων, που η Skoda ευελπιστεί να ακολουθήσει και το τρέχον έτος, αναμένεται να συμβάλλει το νέο Fabia 3ης γενιάς, το οποίο θα λανσαριστεί και στην ελληνική αγορά τον Ιούνιο, αλλά και η νέα ναυαρχίδα της γκάμας, το Superb. Στους επόμενους μήνες η Skoda έχει προγραμματίσει το λανσάρισμα ειδικών εκδόσεων, του σπορ Octavia RS 230, του Fabia Monte Carlo, αλλά και των επετειακών «Edition» για τα Fabia, Rapid, Octavia και Yeti.

Στα επόμενα χρόνια οι ιθύνοντες της ŠKODA προβλέπουν την αύξηση των παγκόσμιων πωλήσεων της μάρκας στα τουλάχιστον 1,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα ετησίως.

Facebook Comments