Στα τέλη Μαρτίου θα ξεκινήσει να διατίθεται στη χώρα μας το πολυαναμενόμενο compact SUV της Suzuki. Το αυτοκίνητο που ουσιαστικά δημιούργησε την κατηγορία των τετρακίνητων αυτοκινήτων πόλης επιστρέφει στη σύγχρονη εκδοχή του, σαφώς προσαρμοσμένη στα σύγχρονα δεδομένα.

Έτσι λοιπόν, το νέο Vitara, με όνομα βαρύ σαν ιστορία που λέμε, αναβιώνει αρκετά από τα χαρακτηριστικά των προκατόχων του, κυρίως όσον αφορά στο συνδυασμό μεγέθους και τετρακίνησης. Παραμένει συμπαγές σε διαστάσεις, αλλά επαρκές για μια νεαρή οικογένεια, ενώ μπορεί να έχει χάσει τον σκληροτράχηλο εκτός δρόμου χαρακτήρα του, αλλά διατηρεί την σκληροτράχηλη εμφάνιση.

Άλλωστε, κακά τα ψέματα, οι εκτός δρόμου ικανότητες του νέου Vitara, με την επαρκή απόσταση από το έδαφος και την τελευταίας γενιάς τετρακίνηση ALLGRIP με δυνατότητα αυτόματης επιλογής τεσσάρων διαφορετικών λειτουργιών από το εσωτερικό είναι κάτι που τελικά θα εκτιμηθεί περισσότερο από την συντριπτική πλειοψηφία των αγοραστών.

Όπως άλλωστε αναμένεται να γίνει και με τις εξαιρετικά χαμηλές τιμές μέσης κατανάλωσης που παρουσιάζει το νέο Vitara, τόσο με τον κινητήρα πετρελαίου όσο και βενζίνης, αμφότεροι στα 1.600 κυβικά που πληρούν τις αυστηρότερες προδιαγραφές ρύπων Euro 6. Ο κινητήρας βενζίνης αποδίδει 120 hp / 6.000 rpm με 156 Nm ροπής στις 4.400 rpm, ενώ ο κινητήρας πετρελαίου 120 hp / 3.750 rpm με μέγιστη ροπή 320 Nm στις 1.750 rpm.

Είναι ενδεικτικό ότι για το μικρό SUV η Suzuki ανακοινώνει μόλις 5,3 lt/100km για το βενζινοκίνητο 2WD με το 5τάχυτο κιβώτιο, και μόλις 4,0 lt/100km για το αντίστοιχο πετρελαιοκίνητο, ενώ η καταναλώσεις των 5,6 lt/100km για το βενζινοκίνητο και 4,2 lt/100km για το πετρελαιοκίνητο στην τετρακίνητη έκδοση είναι οι χαμηλότερες από όλα τα τετρακίνητα compact SUV!

Αναλογικά με την κατανάλωση κινούνται βεβαίως και οι εκπομπές ρύπων CO2, μόλις 130 g/km για το βενζινοκίνητο και 111 g/km για το πετρελαιοκίνητο, τιμές που κάνουν το νέο VITARA το καθαρότερο 4×4 compact SUV της αγοράς. Στις δικίνητες εκδόσεις, οι εκπομπές CO2 είναι 123 g/km και 106 g/km για βενζίνη και πετρελαίο, αντίστοιχα και έχουν ως συνέπεια τα τέλη κυκλοφορίας να ξεκινούν από τα €95,4.

Μιλώντας για τιμές, η Suzuki ανακοίνωσε ότι οι τιμές του νέου Vitara στην ελληνική αγορά ξεκινούν από τα €15.560 (με όφελος απόσυρσης) για τη δικίνητη έκδοση 1.6 GL με κινητήρα βενζίνης και φτάνουν τα €24.560 για την πλούσια εξοπλισμένη έκδοση 1.6 GLX με κινητήρα πετρελαίου.

Facebook Comments