Το βενζινοηλεκτρικό, υβριδικό σύστημα κίνησης V6 3,5 λίτρων της Honda απέσπασε τον τίτλο του «Καλύτερου Νέου Κινητήρα» στο θεσμό International Engine of the Year 2017. Τα βραβεία απένειμε το περιοδικό Engine Technology International, φέτος για 19η χρονιά, ενώ τα αποτελέσματα έκρινε μία ομάδα ειδικών από όλο τον κόσμο. 

Οι κινητήρες αξιολογήθηκαν βάσει χαρακτηριστικών όπως οι επιδόσεις, ο θόρυβος, η οδηγησιμότητα, η κατανάλωση καυσίμου και η πολιτισμένη λειτουργία. Ο κινητήρας του Honda NSX αναδείχτηκε νικητής στην κατηγορία ‘Καλύτερος Νέος Κινητήρας’.

Από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του προγράμματος εξέλιξης του συστήματος κίνησης του Honda NSX ήταν η ενσωμάτωση στοιχείων ηλεκτροκίνησης για τη δημιουργία ενός υβριδικού οχήματος πραγματικά υψηλών επιδόσεων. Έτσι δημιουργήθηκε ένα σύστημα με άμεση παραγωγή ροπής, όπου οι ηλεκτροκινητήρες προάγουν τις δυναμικές ικανότητες του αυτοκινήτου σε όλα τα επίπεδα.

Ο θεσμός International Engine of the Year Awards περιλαμβάνει οκτώ κατηγορίες. Η υποψηφιότητα ενός κινητήρα για τον τίτλο προϋποθέτει τη χρήση του σε επιβατικό αυτοκίνητο το οποίο πουλήθηκε σε περισσότερες από μια χώρα μέχρι τον Ιούνιο 2017. 

Facebook Comments