Σε θετικό έδαφος έχει επιστρέψει η Wall Street,παρά τα απογοητευτικά νέα από την Κίνα, όπου οι ηγέτες της δεν κατάφεραν να δώσουν μια ξεκάθαρη κατεύθυνση πολιτικής, ενώ οι επενδυτές συνεχίζουν να λαμβάνουν μικτά μηνύματα σχετικά με το «αύριο» της πολιτικής της Fed, γύρω από το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.

Αμετάβλητος ο δείκτης Dow Jones, κέρδη 0,54% καταγράφει ο Nasdaq, στο +0,24% ο S&P 500.

Στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που παρουσίασε η ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, υπήρξαν πολλές ασάφειες, ενώ δεν δόθηκαν λεπτομέρειες γύρω από τη μεταρρύθμιση του χρηματοπιστωτικού κλάδου, γεγονός που απογοήτευσε τους επενδυτές.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος τη Fed στην Ατλάντα, Ντένις Λόκχαρτ, δήλωσε την Τρίτη πως δεν αποκλείει μια σταδιακή μείωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης κατά τη συενδρίαση του Δεκεμβρίου, αν και ο ίδιος θεωρεί ότι η Fed θα πρέπει να διατηρήσει την πολιτική της νομισματικής χαλάρωσης.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg, οι οικονομολόγοι εκτιμούν πως η Fed θα καθυστερήσει τη μείωση του προγράμματος αγοράς assets, μέχρι την συνεδρίαση της 18-19 Μαρτίου του 2014.

Oι φορείς χάραξης πολιτικής θα μειώσουν πιθανώς το μηνιαίο ρυθμό αγορών ομολόγων στα 70 δισ. δολάρια εκείνο το διαστημα, αλλά δεν αναμένεται το tapering να ανακοινωθεί στην συνεδρίαση της 17-18 Δεκεμβρίου.

Στο μέτωπο των μετοχών, η μετοχή της Starbucks υποχωρεί 0,9% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα πληρώσει 2,76 δισ. δολάρια στην Mondelez International για να δώσει τέλος στην διαμάχη που έχει προκύψει σχετικά με τον συσκευασμένο καφέ.

Η μετοχή της Tesla Motors ενισχύεται 1,85% καθώς ο συν-ιδρυτής της εταιρείας, Έλον Μουσκ, δήλωσε πως η Tesla δεν θα ανακαλέσει το μοντέλο αυτοκινήτων, Model S.

Oι μετοχές της Macys σημειώνουν άνοδο 7,12% μετά τα πολύ καλά αποτελέσματα κερδοφορίας τα οποία νίκησαν τις προβλέψεις των αναλυτών.

Facebook Comments