Μικτές τάσεις καταγράφονται στην Wall Street, μετά τα σχόλια της Τζάνετ Γέλεν, η οποία δήλωσε πως Fed πρέπει να κάνει πολλά ακόμα για την στήριξη της οικονομικής ανάκαμψης, πριν επιστρέψει σε μία πιο ομαλή προσέγγιση νομισματικής πολιτικής, καθώς και τις ανακοινώσεις των στοιχείων για τα επιδόματα ανεργίας και το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ.

Ο δείκτης Dow Jones σημειώνει άνοδο πτώση %, ο S&P 500 ενισχύεται υποχωρεί % και ο δείκτης Nasdaq κινείται % χαμηλότερα υψηλότερα.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ σημείωσαν πτώση κατά 2.000 την τελευταία ενδομάδα και διαμορφώθηκαν στις 339.000,σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου, και κινήθηκαν πάνω από τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων, που έκαναν λόγο για μείωση στις 335.000 αιτήσεις.

Επίσης, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ διευρύνθηκε περισσότεορ από ότι ανέμεναν οι οικονομολόγοι, αφού αυξήθηκε το Σεπτέμβριο για τρίτο συνεχόμενο μήνα στα 41,8 δισ. δολάρια, από το αναθεωρημένο επίπεδο των 38,7 δισ. δολαρίων τον Αύγουστο.

Οι οικονομολόγοι προέβλεπαν το έλλειμμα να ανέλθει στα 39,7 δισ. δολάρια από την αρχικό επίπεδο των 38,8 δισ. δολ. τον προηγούμενο μήνα.

Στις χθεσινές της παρατηρήσεις, τις οποίες προετοίμασε για τη σημερινή της κατάθεση στην Επιτροπή Τραπεζών της Γερουσίας, η Γέλεν ανέφερε ότι το ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ εξακολουθεί να είναι υψηλό και ότι, τόσο η πορεία της αγοράς εργασίας όσο και αυτή της οικονομίας, είναι πολύ κάτω από τη δυναμική τους.

Αν και υπογράμμισε πως η αμερικάνικη οικονομία έχει σημειώσει πρόοδο, τόνισε επίσης πως η ανεργία στο 7,3% είναι υπερβολικά υψηλή και πως ο πληθωρισμός βρίσκεται πολύ κάτω του στόχου του 2% της ομοσπονδιακής τράπεζας.

Παρόλα αυτά, δεδομένου ότι τα σχόλια της Γέλεν δεν ήταν πάρα πολύ συγκεκριμένα, η σημερινή της κατάθεση αναμένεται με ενδιαφέρον καθώς ίσως δώσει περισσότερες λεπτομέρειες γύρω από την πιθανότητα του tapering.

Στο μέτωπο των μετοχών, η μετοχή της Cisco υποχωρεί 12,59%, μετά την ανακοίνωση τις εταιρείας ότι οι πωλήσεις της στο δ΄τρίμηνο θα σημειώσουν πτώση της τάξης του 10%.

Οι μετοχές της Kohls επίσης υποχωρούν, κατά 7,54%, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων κερδοφορίας τα οποία ήταν κατώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Πτώση 0,6% σημειώνουν και οι μετοχές της Wal-Mart Stores μετά την ανακοίνωση της αύξησης της κερδοφορίας της κατά 2,8% στο γ τρίμηνο, ωστόσο οι πωλήσεις της ήταν χαμηλότερες από τις εκτιμήσεις των αναλυτών και καθώς η εταιρεία μείωσε τις προοπτικές για το σύνολο του 2013.

Facebook Comments