Οι δημιουργοί της εφαρμογής ανταλλαγής εφήμερων μηνυμάτων Snapchat φέρονται να είπαν «όχι» στην πρόταση εξαγοράς από το Facebook, ύψους τουλάχιστον 3 δισ. δολαρίων.

Το Snapchat επιτρέπει στους χρήστεςνα ανταλλάσσουν μηνύματα, κυρίως φωτογραφίες και βίντεο («snaps»), τα οποία εξαφανίζονται λίγα δευτερόλεπτα αφού ανοιχτούν από τον παραλήπτη τους.

Αν και η εφαρμογή είναι διαθέσιμη μόλις δύο χρόνια, θεωρείται ραγδαία αναπτυσσόμενη, καθώς ξεπερνά καθημερινά τα 350 εκατ. μηνύματα.

Οπως αναφέρει η Wall Street Journal, στελέχη του Facebook προσέγγισαν το Snapchat καταθέτοντας πρόταση εξαγοράς αξίας «3 δισ. δολαρίων ή περισσότερα» και μάλιστα σε μετρητά.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο συνιδρυτής και επικεφαλής του Snapchat, ο 23χρονος Έβαν Σπίγκελ, δεν είναι διατεθειμένος να εξετάσει ανάλογη πρόταση πριν από τις αρχές του 2014, φιλοδοξώντας προφανώς να αποκομίσει ακόμη μεγαλύτερα κέρδη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Ιούνιο, το Snapchat κατάφερε να συγκεντρώσει για τη λειτουργία του 60 εκατομμύρια δολάρια από επενδυτές, οι οποίοι αποτίμησαν την εταιρεία στα 800 εκατομμύρια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σχετικά πρόσφατα το Facebook είχε καταθέσει και άλλη πρόταση εξαγοράς για την υπηρεσία, ύψους 1 δισ. δολαρίων.

Facebook Comments