Στεφάνι στον τάφο του Τζον Κένεντι για την 50η επέτειο από τη δολοφονία του αναμένεται να καταθέσουν την Τετάρτη ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, ο πρώην πρόεδρος Μπίλ Κλίντον και η σύζυγός του και πρώην υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Χίλαρι Κλίντον.

Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, θα παραστεί επίσης στην τελετή, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο εθνικό νεκροταφείο του Άρλινγκτον στις 20 Νοεμβρίου, δύο ημέρες πριν από την επίσημη επέτειο του θανάτου του προέδρου, δήλωσε το Σάββατο ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης.

Ο Κένεντι, ο οποίος αποτέλεσε τον 35ο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, δολοφονήθηκε στην ηλικία των 46 ετών κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Τέξας, στις 22 Νοεμβρίου 1963. Η ταφή του έγινε στο στρατιωτικό νεκροταφείο του Άρλινγκτον της Βιρτζίνια.

Ο Ομπάμα πρόκειται επίσης να απονείμει την Τετάρτη το προεδρικό «Μετάλλιο της Ελευθερίας» σε διακεκριμένα πρόσωπα, ένα βραβείο το οποίο είχε θεσπίσει ο Κένεντι και αποτελεί την υψηλότερη τιμητική διάκριση στις ΗΠΑ.
 

Facebook Comments