Άχρωμη και άοσμη και η σημερινή συνεδρίαση στο Χ.Α., με τον γενικό δείκτη να κινείται μεταξύ των 1.140 – 1.150 μονάδων, δίδοντας την αίσθηση της συσσώρευσης και της στάσης αναμονής.

Αναμονή, που έχει να κάνει με τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα και τις παλινωδίες στους υπολογισμούς του δημοσιονομικού κενού που από τα 200 εκατ. ευρώ χθες το μεσημέρι έφτασαν στο 1 δις. ευρώ σήμερα το πρωί με βάση άλλωστε, τα δημοσιεύματα των εφημερίδων.

Υπό αυτά τα δεδομένα, οι εξελίξεις αναμένονται απρόβλεπτες, τη στιγμή που την ερχόμενη Πέμπτη η κυβέρνηση θα καταθέσει τον προϋπολογισμό, ο οποίος δεν αναμένεται να έχει την έγκριση των δανειστών και την επόμενη μέρα, την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός «πετάει» για το Βερολίνο, που θα έχει συνάντηση με την Ανγκέλα Μέρκελ.

Μία συνάντηση η οποία αναμένεται να γίνει στα τυφλά, αφού δεν υπάρχει προς το παρόν κυβέρνηση στη Γερμανία, αν και όπως αναφέρουν πληροφορίες, Χριστιανοδημοκράτες και Σοσιαλιστές, τα έχουν βρει στα βασικά σημεία άσκησης οικονομικής πολιτικής, κάτι που περιλαμβάνει και την Ελλάδα.

Οι ξένοι, όπως έχει επισημάνει εγκαίρως το «ΜΝ» έχουν παγώσει προς το παρόν τις εντολές αγορών για την Ελλάδα και όλοι ελπίζουν στο να συμμετάσχει το Χ.Α.στο Christmas rally των Ευρωπαίκών αγορών, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά, σύμφωνα με την Morgan Stanley.

Η κίνηση προς τα προηγούμενα υψηλά, τα 20,50 ευρώ από τον Τιτάνα με όγκο που ξεπερνάει το 1 εκατ. τεμάχια έχει ενδιαφέρον, σημειώνουν χρηματιστές, καθώς η εταιρεία ευνοείται από την ομαλοποίηση της οικονομίας στις ΗΠΑ, αλλά και από την διαφαινόμενη ανάκαμψη στην Ελλάδα, η οποία, κατά τον ΟΟΣΑ, ναι μεν θα έρθει το 2014, αλλά το τελικό πρόσημο στο σύνολο του επόμενου έτους θα δείχνει και πάλι ύφεση.

Εντολές αγορών έχουν βγει ακόμα, στην ΕΧΑΕ και τα ΕΛΠΕ, την ΜΕΤΚΑ και την Jumbo, με την τελευταία να κινείται, επίσης, προς νέα υψηλά έτους, στα 10,60 ευρώ, με υψηλά τα 10,64. Κέρδη πάνω από 15 για τη ΔΕΗ, στα 10,11 ευρώ, ενώ αγορές βγαίνουν ακόμα σε ΟΤΕ, μετά την αναβάθμιση στα 10,50 ευρώ από την Citi, τον Μυτιληναίο, την Ιντραλότ και την ΕΥΔΑΠ.

Facebook Comments