Υψηλότερα κινείται σήμερα η Wall Street μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τις λιανικές πωλήσεις και του δείκτη τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ και εν όψει της δημοσίευσης των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Fed .

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,06%, ο S&P 500 σημειώνει άνoδο 0,10% και 0,31% υψηλότερα κινείται ο Nasdaq.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 0,4% τον Οκτώβριο, υπερβαίνοντας τις προσδοκίες που έκαναν λόγο για αύξηση 0,1%, και σε σύγκριση με μείωση 0,1% τον προηγούμενο μήνα.

Ξεχωριστά στοιχεία από το υπουργείο Εργασίας έδειξαν ότι το κόστος ζωής μειώθηκε 0,1% τον περασμένο μήνα, απεικονίζοντας τα μικρότερα κόστη της αγοράς των καυσίμων, των αυτοκινήτων και των ειδών ένδυσης. Ο βασικός δείκτης τιμών καταναλωτή, ο οποίος δεν συμπεριλαμβάνει τρόφιμα και ενέργεια, αυξήθηκε 0,1%.

Τα αισιόδοξα σχόλια από τον απερχόμενο πρόεδρο της Federal Reserve, Μπεν Μπερνάνκι, χθες, δίνουν σήμερα ώθηση στην αγορά, η οποία περιμένει και την δημοσιοποίηση των πρακτικών της Fed.

Μιλώντας στην Ουάσιγκτον χθες το βράδυ, ο Μπερνάνκι δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα θα διατηρήσει τη  χαλαρή νομισματική πολιτική της για όσο διάστημα χρειαστεί και θα αρχίσει να μειώνει τον ρυθμό αγοράς ομολόγων, μόνον όταν πειστεί ότι η βελτίωση της αγοράς εργασίας θα συνεχιστεί.

Στο μέτωπο των μετοχών,  η μετοχή της Lowe υποχωρεί 4,6% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων κερδοφορίας τρίτου τριμήνου, τα οποία ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών της Wall Street .

Η μετοχή της Yahoo ενισχύεται 3,1% μετά την ανακοίνωση της αύξησης του σχεδίου επαναγοράς μετοχών κατά 5 δισ. δολάρια .

Η μετοχή της Deere επίσης ενισχύεται, κατά 2,17%, μετά την ανακοίνωση των κερδών του γ’ τριμήνου τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις .

Η μετοχή της JPMorgan Chase συνεχίζει να κινείται και σήμερα ανοδικά, καταγράφοντας κέρδη 0,7% , κοντά στο υψηλό δεκαετίας, μετά την επίτευξη διακανονισμού-ρεκόρ ύψους 13 δισ. δολαρίων με τις ομοσπονδιακές και κρατικές αρχές, για την επίλυση του ζητήματος που αφορά της πωλήσεις ενυπόθηκων τίτλων κατά τη διάρκεια της κρίσης της στεγαστικής αγοράς.

Facebook Comments