Παρουσιάστηκε αυτοβούλως και συνελήφθη από την αστυνομία για μη απόδοση ΦΠΑ, ένας εκ των ιδιοκτητών της αλυσίδας καταστημάτων “Φωκάς”, ο Λέανδρος Φωκάς. Κατηγορείται για μη απόδoση ΦΠΑ και Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη ενώπιον του πρώτου ειδικού ανακριτή Θεσσαλονίκης.

Ο 89χρονος επιχειρηματίας οδηγήθηκε το μεσημέρι στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, που άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και τον παρέπεμψε να απολογηθεί σε ειδικό ανακριτή.

Του ασκήθηκε επίσης δίωξη πλημμεληματικού βαθμού για μη απόδοση ασφαλιστικών εισφορών, υπόθεση για την οποία παραπέμφθηκε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία. Σύμφωνα με τον συνήγορό του, ο Λ. Φωκάς αναμένεται να υποστηρίξει ότι το ποσό της μη απόδοσης ΦΠΑ, για το οποίο κατηγορείται, δεν προκύπτει από πωλήσεις για τις οποίες δεν απέδωσε φόρο, αλλά πρόκειται για «χρεωστικό» ΦΠΑ.

Επίσης, θα ισχυριστεί ότι θέτει στη διάθεση του Δημοσίου το σύνολο της προσωπικής του ακίνητης περιουσίας. Η “Φωκάς” αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα που είχαν σαν αποτέλεσμα να της γίνει έξωση από το κατάστημα της στην Τσιμισκή, όπου λειτουργούσε επί 39 χρόνια. Πολλοί εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι επί μήνες. Μετά από δικαστική απόφαση πέτυχε να ενταχθεί στη διαδικασία εξυγίανσης του άρθρου 99.

Facebook Comments