Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη το βράδυ η νέα συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τους επικεφαλής της τριμερούς. Ήταν η δεύτερη συνάντηση των δυο πλευρών μέσα σε λίγες ώρες.

Όλα δείχνουν πλέον ότι η εκπεφρασμένη επιδίωξη της Αθήνας για «συμφωνία σε όλα μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου», δεν πρόκειται να ευοδωθεί παρά το γεγονός ότι οι πιθανότητες για επίτευξη του στόχου της Αθήνας αυξήθηκαν σε 60%-40% από 50%-50% την Τρίτη, σύμφωνα πάντα με κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών και οι εκπρόσωποι των δανειστών αναχωρούν για το έκτακτο Εurogroup στις Βρυξέλλες την Παρασκευή.

Την Παρασκευή όμως είναι προγραμματισμένη και η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. “Η Ελλάδα έχει δείξει φερεγγυότητα και οι εταίροι της θα φανούν αντιστοίχως φερέγγυοι” διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της γερμανίδας καγκελαρίου Στέφαν Ζάιμπερτ. Διευκρίνισε πάντως ότι “δεν πρόκειται για συνάντηση διαπραγματεύσεων, αλλά για μια καλή ευκαιρία να ενημερωθεί η Άνγκελα Μέρκελ από τον έλληνα πρωθυπουργό για το τι ακριβώς συμβαίνει στην Ελλάδα”

Facebook Comments