Επιβεβαίωσε χθες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, τον «ξαφνικό θάνατο» του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας, ενώ προανήγγειλε ανάλογες παρεμβάσεις και σε άλλους οργανισμούς του Δημοσίου. Μιλώντας στον Σκάι ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «όπως έχει ανακοινώσει και ο κ. Χρυσοχοΐδης, το ΤΕΟ θα κλείσει, συμφωνώ και εγώ ότι δεν έχει λόγο ύπαρξης».

Πρόσθεσε ότι δεν έχει τεθεί θέμα από την τρόικα για νέες απολύσεις πέραν των 15.000 μέχρι τα τέλη του 2014, που έχει ήδη συμφωνηθεί, ωστόσο αποκάλυψε ότι η τρόικα έθεσε θέμα επέκτασης της κινητικότητας σε συνδυασμό με απολύσεις και μετά το 2014, αλλά η ελληνική πλευρά απάντησε ότι δεν συζητά ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Δήλωσε ακόμη ότι η κυβέρνηση θα αντέξει τις 13.000 απολύσεις που υπολείπεται να κάνει μέχρι το τέλος του 2014, όπως άντεξε το 1.000.000 απολύσεις ο ιδιωτικός τομέας. Το θέμα δεν είναι εύκολο, είπε, αλλά έχει συμφωνηθεί.

«Έγινε, είπε, μία συζήτηση για τη συνέχιση της διαθεσιμότητας-κινητικότητας μετά την ολοκλήρωση αυτού του κύκλου, τονίζοντας πως βούληση του υπουργείου είναι να συνεχιστεί το μέτρο της κινητικότητας. Πρέπει να έχουμε ένα μόνιμο μηχανισμό κινητικότητας, αλλά η κινητικότητα όπως την φανταζόμαστε δεν συνδέεται με απολύσεις, διευκρίνισε, αφού ως προς τους ποσοτικούς στόχους, οι απολύσεις τελείωσαν με τις 15.000 απολύσεις που θα γίνουν».

Ωστόσο, όπως επισήμανε, αυτό δεν σημαίνει ότι «δεν μπορεί σε 1,5-2 χρόνια να έρθει η κυβέρνηση να αξιολογήσει μια δομή, να την θεωρήσει περιττή και να την καταργήσει».

Ανέφερε ακόμη ότι δεν εκτιμά πως διαμορφώνεται σκηνικό ρήξης με την τρόικα. «Είναι μια δύσκολη διαπραγμάτευση. Θέλουμε να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο, έχουμε πολλές πιθανότητες να κλείσουμε τα θέματα τον Δεκέμβριο», επισήμανε ο υπουργός.

Facebook Comments