Τη συγκατάθεσή τους για την άμεση αναστολή χορήγησης και μείωση επιδομάτων που υπολογίζεται ότι οδηγεί σε μείωση των μέσων ετήσιων αποδοχών των 600 εργατοϋπαλλήλων της κατά 5%, περίπου, ζήτησε σήμερα η τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ Ηρακλής από τα σωματεία των εργαζομένων στις παραγωγικές μονάδες που διαθέτει στον Βόλο και στο Μηλάκι της Εύβοιας, καθώς και στα κέντρα διανομής τσιμέντου που διατηρεί σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Η σχετική πρόταση έγινε στη διάρκεια συνάντησης της διοίκησης της επιχείρησης με συνδικαλιστές των εργατοϋπαλλήλων, με αντικείμενο τη σύναψη επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Επικαλούμενη την οικονομική κρίση και τις ζημιές που καταγράφει, η εταιρεία αρνήθηκε να διατηρήσει αμείωτες τις αποδοχές του προσωπικού, αλλά, όπως ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Τσιμέντων Ελλάδας Βαγγέλης Χατζιάρας, απέσυρε σειρά αιτημάτων για ευρεία περικοπή επιδομάτων που είχε θέσει σε προηγούμενη συνάντηση.

Η αποδοχή εκείνων των αιτημάτων θα οδηγούσε σε μείωση των μέσων ετήσιων αποδοχών της τάξεως του 20%.

Αύριο Πέμπτη θα συγκληθούν γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων στις κατά τόπους βιομηχανικές και εμπορικές μονάδες της επιχείρησης, προκειμένου οι εργαζόμενοι να εγκρίνουν ή να απορρίψουν την προτεινόμενη συμφωνία, αλλά και να εξετάσουν την απόφαση της εταιρείας να τερματίσει τη λειτουργία του εργοστασίου που διατηρεί στη Χαλκίδα, απολύοντας τους 236 εργαζόμενους αυτής της μονάδας. Χ.Κ.

Facebook Comments