Ένας ολοένα αυξανόμενος αριθμός Αμερικανών αμφισβητεί την ικανότητα του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα να κυβερνήσει, αποκαλύπτει δημοσκόπηση των CNN/ORC η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα και αντικατοπτρίζει τον πιθανώς μεγαλύτερο αντίκτυπο της «προβληματικής εφαρμογής» του νόμου του για την υγεία.

Η δημοσκόπηση, επίσης, ανέδειξε ότι το 53% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θεωρεί πως ο Ομπάμα δεν είναι τίμιος ή αξιόπιστος. Είναι η πρώτη φορά που η δημοσκόπηση των CNN/ORC καταγράφει ότι ξεκάθαρη πλειοψηφία αμφισβητεί την ακεραιότητα του προέδρου, μετέδωσε το CNN.

Μόλις τo 40% του δείγματος των 843 ενήλικων Αμερικανών οι οποίοι έλαβαν μέρος στην έρευνα που διεξήχθη με την μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων στις αρχές της περασμένης εβδομάδας είπε ότι ο Ομπάμα μπορεί να ηγηθεί της κυβέρνησης αποτελεσματικά. Το ποσοστό αυτό έχει μειωθεί κατά 12 εκατοστιαίες μονάδες από τον Ιούνιο.

Η δημοσκόπηση έγινε το διάστημα 18-20 Νοεμβρίου εν μέσω των συνεχιζόμενων προβλημάτων που μαστίζουν την εφαρμογή του σήματος κατατεθέντος της εσωτερικής πολιτικής του Προέδρου, το νόμο για τη δημόσια υγεία, ευρέως γνωστό ως Obamacare.

Το HealthCare.gov, ο ιστότοπος της κυβέρνησης που προσφέρει ιδιωτική υγειονομική κάλυψη σε ανασφάλιστους Αμερικανούς σε 36 από τις 50 αμερικανικές πολιτείες έχει βρεθεί στο στόχαστρο πολιτικών πυρών λόγω των τεχνικών προβλημάτων, που κατέκλυσαν την έναρξη της σελίδας την 1η Οκτωβρίου κι έκτοτε έχουν καταβάλει το σύστημα.

Επιπλέον, οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν ακυρώσει εκατομμύρια υπάρχοντα ασφαλιστήρια υγείας εξαιτίας του νόμου, εγείροντας ερωτήματα για την υπόσχεση του Ομπάμα ότι οι πολίτες θα μπορούν να κρατήσουν τα συμβόλαιά τους εφόσον είναι ευχαριστημένοι με την κάλυψή τους.

Οι δημοσκόποι δηλώνουν ότι η έρευνα, που διενήργησε η εταιρεία ORC International, και έχει περιθώριο στατιστικού λάθους τις ±3,5 εκατοστιαίες μονάδες, καταγράφει τα χειρότερα αποτελέσματα για τον Ομπάμα κατά τη διάρκεια της πενταετούς του διακυβέρνησης σε τομείς-κλειδιά.

Το 56% των ερωτηθέντων είπε ότι δεν εκτιμά τον Ομπάμα, διαφωνεί με τον πρόεδρο σε σημαντικά θέματα και δηλώνει ότι δεν του εμπνέει εμπιστοσύνη, τη στιγμή που το 53% λέει ότι δεν τον θεωρεί ισχυρό και αποφασιστικό ηγέτη, λέει το CNN.

Αλλά η δημοσκόπηση, επίσης, βρήκε ότι η πλειοψηφία των ερωτηθέντων λέει ότι ο πρόεδρος έχει ακόμη όραμα για το μέλλον της χώρας και νοιάζεται για το μέσο πολίτη. Το 70% λέει ότι είναι συμπαθητικός.

Μια άλλη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από τον οργανισμό Gallup τοποθετεί το ποσοστό της συνολικής επιδοκιμασίας του έργου του στο 41%, σύμφωνα με τα τελευταία εβδομαδιαία ευρήματα μεταξύ 11- 17 Νοεμβρίου, χαμηλότερα από το 45% το Σεπτέμβριο, πριν από την εφαρμογή του νόμου για την υγεία.

Facebook Comments