Στους χειρισμούς των αρχών επέρριψε τις ευθύνες για την «απίστευτη καταστροφή που έχει γίνει στην Κύπρο», ο Ανδρέας Βγενόπουλος μιλώντας στο ΣΚΑΙ.

Ο επικεφαλής της MIG σημείωσε ότι πάρθηκαν σπασμωδικά μέτρα από ανθρώπους που ήταν ανεπαρκείς. «Δεν υπάρχει σχεδιασμός» και έκανε ειδική αναφορά στο ότι εν μια νυκτί παύθηκε η διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου.


Κύριος υπαίτιος των όσων συνέβησαν στην Κύπρο, είναι ο υπουργός Οικονομικών, κ. Μιχάλης Σαρρής, τόνισε ο κ. Βγενόπουλος, ενώ χαρακτήρισε κωμικοτραγικούς τους χειρισμούς της κυπριακής κατάστασης. Σύμφωνα με τον κ. Βγενόπουλο, τα περιοριστικά μέτρα στην κίνηση κεφαλαίων στην Κύπρο, έχουν αποφασιστεί στην  τύχη.


Ο κ. Βγενόπουλος έστρεψε τα βέλη του και κατά του  πρώην προέδρου Χριστόφια, τονίζοντας ότι  είπε ναι στη συμμετοχή στο ελληνικό PSI, χωρίς να ξέρει τίποτα, χωρίς να έχει ιδέα. «Ο Χριστόφιας είπε ναι στο κούρεμα των ομολόγων και κατέστρεψε τις τράπεζες.  Και μετά κατηγορούν τις τράπεζες».

Το χαρτοφυλάκιο της Λαϊκής είναι καλύτερο από το αντίστοιχο της Τράπεζας  Κύπρου, υποστήριξε ο κ. Βγενόπουλος.

Αναφορικά με τις κατηγορίες για τις αγορές ελληνικών ομολόγων, ξεκαθάρισε ότι οι αγορές έγιναν το 2009 και λίγα στις αρχές του 2010. «Οι κατηγορίες σε βάρος μου για τα ομόλογα είναι αστοιχείωτες κουταμάρες λόγω ασχετοσύνης και κακοήθειας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Facebook Comments