Αύξηση 1,1 δισ. σημείωσαν τον Οκτώβριο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, ανεβάζοντας το σύνολο των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών από τις αρχές του 2013 σε 7,284 δισ. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών.

Το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών τον Οκτώβριο, αν συνυπολογιστούν τα χρέη πριν την 31η Δεκεμβρίου του 2012, ανήλθε στα 60,65 δισ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή, υστέρηση παρουσιάζεται στην επίτευξη στόχων για τον αριθμό των φορολογικών ελέγχων που πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί ως το τέλος του έτους.

Συγκεκριμένα, έως το τέλος Οκτωβρίου, στο μέτωπο των ελέγχων σε μεγάλες επιχειρήσεις έχουν ολοκληρωθεί 211 έλεγχοι, έναντι στόχου για 596, με τις εισπράξεις να περιορίζονται στο 46,1% των βεβαιωθέντων φόρων, έναντι στόχου είσπραξης του 75%.

Σε ότι αφορά τις δηλώσεις ΦΠΑ, τον Οκτώβριο, σε σύνολο 109.039 υπόχρεων δεν υπέβαλαν δήλωση οι 25.918, δηλαδή περίπου το 25%.

Το υπουργείο Οικονομικών, από την πλευρά του, εντείνει τις προσπάθειες είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών με ηλεκτρονικά μηνύματα, προειδοποιήσεις και κατασχέσεις.

Από τις αρχές του έτους έχουν εισρεύσει στα ταμεία της εφορίας 2,447 δισ. ευρώ από τη ρύθμιση χρεών που ανταποκρίθηκαν στις προειδοποιήσεις του υπουργείου.

Facebook Comments