Την έναρξη των διαδικασιών αξιοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων και των τουριστικών λιμανιών ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση.

Ειδικότερα, το δ.σ. ενέκρινε τις διαδικασίες για την αξιοποίηση των εξής έργων:

Αξιοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων

To διοικητικό συμβούλιο ενέκρινε τη διαδικασία και τους όρους αξιοποίησης για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης των περιφερειακών αεροδρομίων, που χωρίζονται σε δύο ομάδες και περιλαμβάνουν 7-10 αεροδρόμια η κάθε μία.

Η Ομάδα Α περιλαμβάνει τα αεροδρόμια της Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Χανίων, Κεφαλονιάς, Ζακύνθου, Ακτίου, Καβάλας και προαιρετικά μέχρι τρία εκ των αεροδρομίων της Αλεξανδρούπολης, Αράξου, Καλαμάτας και Νέας Αγχιάλου.

Η Ομάδα Β περιλαμβάνει τα αεροδρόμια της Ρόδου, Κώ, Σάμου, Μυτιλήνης, Μυκόνου, Σαντορίνης και Σκιάθου και προαιρετικά μέχρι τρία εκ των αεροδρομίων της Λήμνου, Χίου, Καρπάθου και Νέας Αγχιάλου.

Αξιοποίηση της πρώτης ομάδας τουριστικών λιμανιών (Άλιμος, Πόρος, Ύδρα, Νέα Επίδαυρος)

Το διοικητικό συμβούλιο ενέκρινε τη διαδικασία και τους όρους αξιοποίησης για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης της πρώτης ομάδας τουριστικών λιμανιών, η οποία απαρτίζεται από (α) την μαρίνα Αλίμου, (β) το τουριστικό αγκυροβόλιο Νέας Επιδαύρου, (γ) μέρος του λιμανιού Ύδρας και (δ) μέρος του λιμανιού και του τουριστικού καταφυγίου του Πόρου.

Τελική φάση διαγωνισμού για την πώληση έξι ακινήτων στο εξωτερικό

Αποσφραγίστηκαν συνολικά 10 έγκυρες οικονομικές προσφορές από το σύνολο 11 προσφορών που κατατέθηκαν από επενδυτές για τα ακίνητα εξωτερικού, με την παρουσία εκπροσώπων τους που αποφάσισαν να παραστούν.

Μία προσφορά απορρίφθηκε καθώς δεν είχε υποβληθεί σύμφωνα με τα οριζόμενα στη διαγωνιστική διαδικασία.

Ειδικότερα, αποσφραγίστηκαν τέσσερις προσφορές για το ακίνητο στο Λονδίνο, τέσσερις προσφορές για το ακίνητο στη Λευκωσία, δύο προσφορές για το ακίνητο στο Βελιγράδι και μία προσφορά για το ακίνητο στις Βρυξέλλες.

Δεν υποβλήθηκαν προσφορές για τα ακίνητα στην Τασκένδη και στην Λιουμπλιάνα.

Τις προσεχείς ημέρες θα ολοκληρωθεί ο έλεγχος των συνοδευτικών δικαιολογητικών των προσφορών, ώστε να αναδειχτούν οι πλειοδότες και να ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία.

Facebook Comments