«Το σκεπτικό δεν είναι να αλλάξει ο όρος φρέσκο γάλα σε ό,τι αφορά τις ποιοτικές προδιαγραφές, αλλά να δεσμευτεί ο παραγωγός για την διάρκεια του προϊόντος που προσφέρει» διευκρίνισε την Παρασκευή στον ΣΚΑΪ και τον Άρη Πορτοσάλτε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς.

Ο κ. Σκορδάς πρόσθεσε ότι με αυτό τον τρόπο θα υπάρχουν διαφορετικές επιλογές για να υπάρξει δίκαιη τιμολόγηση, και παράλληλα αυτό θα βοηθήσει και τους μικρότερους παραγωγούς.

O υφυπουργός σημείωσε ότι είναι κατανοητή και σεβαστή η ανησυχία των κτηνοτρόφων, προσθέτοντας πάντως ότι το σημερινό καθεστώς αντί να βοηθά την ανάπτυξη συντελεί στη συρρίκνωση της οικονομίας.

Αποστάσεις από το υπουργείο Ανάπτυξης που προωθεί την επέκταση της διατηρησιμοτητας στο φρέσκο γάλα, μετά τις σχετικές υποδείξεις του ΟΟΣΑ πήρε μιλώντας την Πέμπτη στην αρμοδία επιτροπή της Βουλής ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης.

Έκανε λόγο για πρόβλημα «διασφάλισης της υγείας του καταναλωτή» και «υποστήριξης της ντόπιας παραγωγικής διαδικασίας» από την επέκταση της διατηρησιμότητας.

«Όσο επεκτείνεται η διατηρησιμότητα του φρέσκου γάλακτος, τόσο υπολείπεται η θρεπτική του αξία δήλωσε στον ΣΚΑΪ και τον Κώστα Αλατζά ο κ. Πέτρος Σπανός τεχνολόγος τροφίμων, ο οποίος διευκρίνισε πάντως ότι δεν υπάρχει θέμα ασφάλειας για την υγεία.

Επίσης, ο κ. Σπανός είπε ότι η προώθηση του συγκεκριμένου μέτρου λειτουργεί υπέρ των μεγάλων γαλακτοβιομηχανιών, εντός και εκτός συνόρων, και εις βάρος των μικρότερων.

Το θέμα αποτελεί «αιτία πολέμου» για τους κτηνοτρόφους, οι οποίοι προγραμματίζουν διαμαρτυρίες στο υπουργείο Ανάπτυξης, αν η κυβέρνηση δεν υπαναχωρήσει.

Facebook Comments