Τις 40.000 έφθασαν οι συμμετέχοντες σε διαδήλωση του αντιθεσμικού Κινήματος Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο, την Κυριακή το απόγευμα, στη Γένοβα, με την οποία εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά της λιτότητας.

Ο κ. Γκρίλο, μεταξύ των άλλων, τόνισε ότι το κόμμα του πρόκειται να αναδειχθεί σε πρώτη πολιτική δύναμη στις ευρωεκλογές του επόμενου Ιουνίου, και ότι, στη συνέχεια, θα ζητήσει δημοψήφισμα για την παραμονή ή την έξοδο της χώρας του από το ευρώ.

«Το κίνημά μας δημιουργήθηκε στις 4 Οκτωβρίου, ημέρα του Αγίου Φραγκίσκου. Κάτι που μας δείχνει ότι και ο πάπας Φραγκίσκος είναι οπαδός του Κινήματος Πέντε Αστέρων», πρόσθεσε ο κ. Γκρίλο.

Ο ιταλός πολιτικός και πρώην κωμικός διερωτήθηκε επίσης πώς είναι δυνατόν, οι επικεφαλής των μεσογειακών χωρών που πλήττονται από την κρίση, να μην είναι σε θέση να φτιάξουν ένα κοινό μέτωπο με το οποίο να προασπίσουν τα συμφέροντά τους.

«Πρέπει να ανακαλύψουμε έναν διαφορετικό κόσμο, στον οποίο να υπερισχύει η αλληλεγγύη. Στην Ιταλία έχουμε οκτώ εκατομμύρια φτωχούς. Πρέπει να γίνει κάθαρση και να στείλουμε σπίτι τους όλους τους πολιτικούς», κατέληξε ο συχνά κατηγορούμενος για λαϊκισμό ηγέτης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο.

Υπενθυμίζεται ότι η ιταλική νομοθεσία δεν προβλέπει την δυνατότητα διεξαγωγής δημοψηφίσματος για την παραμονή ή την έξοδο από το ευρώ

Facebook Comments