Με μεικτές τάσεις και επιφυλακτικότητα κινείται αυτή την ώρα η Wall Street, μετά την αργία της Ημέρας των Ευχαριστιών και την Μαύρη Παρασκευή, και ενόψει μίας εβδομάδας “γεμάτης” με ανακοινώσεις οικονομικών στοιχείων, με αρχή τα στοιχεία σήμερα για τη μεταποιητική δραστηριότητα του Νοεμβρίου.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,05%, ο δείκτης S&P 500 κινείται 0,08% υψηλότερα και ο δείκτης Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,15%.

Οι μετοχές της Amazon.com και της Ebay σημειώνουν άνοδο 0,9% και 3,76% αντίστοιχα, μετά την έρευνα της εταιρείας ComScore η οποία έδειξε ότι οι καταναλωτικές δαπάνες την Μαύρη Παρασκευή αυξήθηκαν στο επίπεδο ρεκόρ των 1,2 δισ. δολαρίων.

Οι μετοχές της ΒΡ σημειώνουν πτώση 1,1% μετά το δημοσίευμα των Financial Times ότι η εταιρεία αναμένει εκτόξευση των πληρωμών αποζημιώσεων για την καταστροφή του 2010 στον Deepwater Horizon, μετά από δύο μήνες επιβράδυνσης.

Το βλέμμα των επενδυτών είναι σήμερα στραμμένο στην ανακοίνωση του δείκτη ISM για την μεταποίηση, ενώ σήμερα ανακοινώνονται και οι δαπάνες στον κλάδο των κατασκευών για τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο.

Οι αναλυτές εκτιμούν πως ο δείκτης θα είναι ελαφρώς χαμηλότερος από τον Οκτώβριο, στο 55 από 56,4.

Αυτή την εβδομάδα η προσοχή στρέφεται στην ανακοίνωση των στοιχείων της αγοράς εργασίας την Παρασκευή, όπου οι επενδυτές θα αναζητήσουν περαιτέρω ενδείξεις για την πορεία της αμερικάνικης οικονομίας και ως εκ τούτου, για το μέλλον της στάσης νομισματικής πολιτικής της Fed γύρω από το tapering, με την πλειοψηφία των αναλυτών προς το πάρον, να αναμένει δράση από την ομοσπονδιακή τράπεζα στη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής του Μαρτίου

Σε ό,τι αφορά το μέτωπο των ανακοινώσεων κερδοφορίας, είναι μία ήσυχη ημέρα, με καμία μεγάλη εταιρεία να μην δημοσιεύει αποτελέσματα σήμερα.
 

Facebook Comments