Έκτακτη συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο ζήτησε ο προεδρεύων της Συνόδου Πρυτάνεων πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος, ενώ την ίδια ώρα η Πρυτανεία και οι Κοσμήτορες των Σχολών του ΕΜΠ παρεμβαίνουν για να ανοίξει άμεσα το Ίδρυμα.

Aν και η συνάντηση με το συντονιστικό των πρυτάνεων δεν επιβεβαιώθηκε από το ΥΠΠΑΙΔ, ο υπουργός φέρεται να αποδέχθηκε την πρόταση, που έγινε με πρωτοβουλία του κ. Μυλόπουλου προκειμένου να υπάρξει εύρεση κοινά αποδεκτής λύσης που να εκτονώσει την κρίση, μακριά από πειθαρχικές διώξεις, και η συνάντηση ορίστηκε για τις 3 το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας.

Από την πλευρά τους, η Πρυτανεία και οι Κοσμήτορες των Σχολών του ΕΜΠ, κάλεσαν ομόφωνα την Πολυτεχνειακή Κοινότητα να συμβάλει άμεσα στο άνοιγμα και στη λειτουργία του Πολυτεχνείου.

«Η αποστολή του Πολυτεχνείου συνοψίζεται στην κατ’ εξοχήν παροχή του εκπαιδευτικού του έργου, που σήμερα διακυβεύεται» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, η Πρυτανεία και οι Κοσμήτορες των Σχολών του ΕΜΠ ομοφώνα με μία αποχή, δηλώνουν ότι επεξεργάζονται πρόταση Οργανισμού, την οποία η Σύγκλητος του ΕΜΠ θα διαμορφώσει το ταχύτερο δυνατόν ώστε να διασφαλίζεται θεσμικά το Διοικητικό Προσωπικό, τα μέλη ΕΔΙΠ και ΕΤΕΠ του Ιδρύματος, καθώς και τη δυνατότητα του Ιδρύματος να λειτουργήσει με τη φυσιογνωμία που κατέκτησε όλα αυτά τα χρόνια.

Στο μεταξύ, συνάντηση με τους διοικητικούς υπαλλήλους του ΕΚΠΑ είχε το πρωί ο πρύτανης του Ιδρύματος Θεοδόσης Πελεγρίνης.

Η σύγκλητος του ΑΠΘ με ομόφωνο ψήφισμά της θεωρεί αβάσιμη την πειθαρχική κατηγορία που απαγγέλθηκε στον πρύτανη του ΕΚΠΑ.

«Η παραπομπή αυτή δυναμιτίζει το διάλογο για την επίλυση του προβλήματος της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων στο σύνολο των θιγόμενων πανεπιστημίων και για το λόγο αυτό πρέπει να επανεξεταστεί άμεσα» τονίζει η σύγκλητος του ΑΠΘ.

Facebook Comments